Sunes pappa Rudolf tar en titt i skafferiet och får hela Sverige att skratta med sin alldeles egna skidvalla(!)

Det blir inte mer klassiskt än ”Sunes jul”.
Och en riktig favorit är när pappa Rudolf ska valla skidorna.
Med lite smått och gott som han har hittat hemma i skafferiet…

Julen är förbi och svenska hem har börjat återvända till det normala igen efter flera veckor med den mysiga atmosfären. Där man gjort allt sitt bästa för att ringa in årets bästa högtid och skapa en riktig julstämning och nu är det långt kvar till nästa jul.

Sunes jul

En återkommande favorit i december månad är så klart julkalendern. Och frågan är om det någonsin varit bättre än 1991 när SVT visade omåttligt populära julkalendern ”Sunes jul”.

Sunes Jul, SVT
Sunes Jul. FOTO: Instagram.

Den gjorde storsuccé och sågs av över 3 miljoner svenskar, vilket då var ett nytt tittarrekord för SVT:s julkalendrar genom åren. Sune och hans familj blev verkligen en favorit hemma i stugorna och en perfekt uppladdning inför julen.

Haber briljerar

SVT anordnade till och med en omröstning 2016 för att utse den bästa julkalendern genom tiderna. Över 13 000 personer röstade och ”Sunes jul” vann omröstningen efter att ha fått 21 procent av rösterna.

Sunes Jul, SVT
Sunes Jul. FOTO: Instagram.

En av seriens absoluta favoritpersoner var pappan Rudolf, spelad av den skicklige Peter Haber. Det var den ena galenskapen efter den andra som han utsattes för och ibland kändes det som att hela världen var emot honom – men som han briljerade i tv-rutan.

Valla skidor

Få andra har fått så många svenskar att skratta i juletider och han är helt klockren i rollen som en tappert kämpande familjefar. En klassiker med Sunes pappa Rudolf är så klart när han ska valla skidorna.

Han ger sig in i skafferiet och plockar fram följande ingredienser ägg, mjöl, margarin, majonnäs, mjukost och sirap för att skapa sin alldeles egna skidvalla. Och det är något av det märkligaste vi sett, se resultatet här nedanför.

Se videon:

LÄS MER: När Glenn, Glenn och Glenn fick hela Sverige att skratta – med ÄKTA göteborgshumor

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!