Succésvenskan Frida Karlsson avslöjar sitt nya mål: ”Det har alltid varit en dröm”

.

Frida Karlsson lämnar en supersäsong bakom sig.
Och siktar redan mot nästa säsong – med ett väldigt tydligt mål.
– Det har alltid varit en dröm, säger 19-åringen till SVT Sport.

Det är namnet på allas läppar i skid-Sverige. Frida Karlsson charmade sig in allas hjärtan i början av året när hon överraskande nog vann hela tre medaljer i sitt allra första skid-VM på seniornivå.

Frida Karlsson njuter

Nu har hon lämnat den stora succésäsongen bakom sig och siktar mot en ny säsong där 19-åringen ska ta nya – stora – steg. Svenska stortalangen byter även från junior till senior och blev nyligen uttagen i A-landslaget på längdsidan till nästa säsong.

Förväntningarna har skruvats upp för 19-åringen som spås en lysande framtid. Och hon njuter av det.
– Det känns jättekul, det är ett härligt gäng. Det är kul med nya utmaningar och kul att bli stor flicka på riktigt. Det har varit många intryck att ta in, så det har varit ganska behövligt med en viloperiod nu under våren. Jag har väl aldrig känt att jag har behövt det så mycket som nu, säger Frida i en intervju med SVT Sport.

Frida Karlsson
190302 Frida Karlsson of Sweden celebrates at the Medal ceremony for the women’s 30km during the FIS Nordic World Ski Championships on March 2, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87906

Svenskans nya mål

När Karlsson nu går in i hennes första seniorsäsong så sprudlar hon av självförtroende. Men även om det är en säsong utan de stora mästerskapen på schemat så har svenskan ändå ett tydligt mål med kommande året.

Det är att gå all in på Tour de Ski. För även om minitouren fått en hel del avhopp och kritik senaste vintrarna så har statusen växt igen inför den mästerskapsfria säsong som väntar.

”Det vore mäktigt”

Där Frida Karlsson nu avslöjar målet att nästa säsong bemästra monsterbacken uppför italienska Alpe Cermis som avslutar Tour de Ski.
– Det har alltid varit en dröm. På ungdomsträningarna, när det kom en backe, utmanade jag alltid killarna och låtsades att det var Tour de Ski. Och jag har alltid tänkt att jag en dag ska köra den. Och jag gillar hela konceptet där man verkligen får mäta sig i alla olika grenar. Det är verkligen så att den som vinner Tour de Ski är all-round. Det vore en mäktig tävling att vinna, säger hon till SVT Sport.

Frida Karlsson
190509 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en presskonferens anordnad av svenska skidförbundet den 9 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135990

Stora duellen att se fram emot i vinter är så klart Karlsson mot norska dominanten Therese Johaug.
– Jag är inte en person som sätter resultatmål, jag kan bara fokusera på min egen utveckling och göra det som jag själv blir bättre av. Men det slutliga målet är ändå att bli bäst och stå högst upp på mästerskap. Och då handlar det om att slå Therese och alla andra tjejer, säger Karlsson.

LÄS MER: Så belönas Frida Karlsson efter supersuccén: ”Det kan bli stora pengar”

Frida Karlsson svar – efter norska supertalangens oväntade utspel