Storstjärnans plötsliga utspel – sågar sig själv efter bråken som skakade Norge: ”Hade jag varit bättre så…”

Emil Iversens gick till hård attack mot sitt egna landslag.
Nu backar stjärnan – och sågar sig själv.
– Hade jag varit bättre så, säger han.

Emil Iversen har varit en av Norge mest framträdande längdåkare de senaste åren. Den här säsongen har 30-åringen däremot inte fått mycket att stämma, och inte gått att känna igen.

Stora fiaskot

Trots att Iversen under starten av säsongen inte fick med sig några resultat alls fick han ändå en plats i den norska OS-truppen. Han var redan uttagen sedan innan säsongsstarten, och fick behålla sin plats, trots att andra längdåkare stått för bättre prestationer fram till mästerskapet.

220213 Emil Iversen of Norway after men’s cross-country skiing 4 x 10 km relay during day 9 of the 2022 Winter Olympics on February 13, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Och det blev ett OS som Emil Iversen snabbt vill glömma. Han blev petad från ett lopp, som han enligt egen utsago blivit lovad att åka, och gick till hård attack mot den norska ledningen.

Emil Iversen beskrev det som att han fått en kniv i ryggen, och att han tappat nästan allt förtroende för landslaget. Nu har det däremot gått över två månader sedan incidenten, som han i dag har en annan syn på.

”Hade jag varit bättre…”

– De som kände att de behövde klaga (på hans utspel) har åtminstone klagat på mig. Det är klart att bråket förmodligen aldrig kommer att släppas av media, säger han och fortsätter:

– Men i förhållande till mig, och de berörda, ligger det bakom oss. Hade jag varit bättre på att åka skidor också hade det kanske inte varit några problem.

Emil Iversen, Norge
191207 Emil Iversen of Norway competes in the men’s skiathlon during the FIS Cross-Country World Cup on December 7, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Norge hade ett tungt OS-mästerskapet. Bakom storstjärnorna Johannes Kläbo och Therese Johaug så blev det knappt några medaljer. Och Emil Iversen berättar att hela upplevelsen inte motsvarade förväntningarna.

– Hade det inte varit för att jag hade goda vänner i laget hade det varit helt hemskt. Det var skittråkigt. Inget hände och vi var typ inlåsta i ett rum, säger han.

Det blev inte ett mästerskap som levde kvar länge i Iversens huvud.

– Jag har faktiskt redan glömt det. Jag tror inte det är många som sitter kvar med bra minnen därifrån, förutom de som faktiskt tog medalj, säger han.

LÄS MER: Charlotte Kallas tydliga besked – därför fortsätter hon att vägra reklam för spelbolag: ”Vill vara en förebild”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!