Stora förändringen för Ebba Andersson – inför nya säsongen: ”Det ska ge ett lyft”

.

Nu tar Ebba Andersson ännu ett karriärsteg.
21-åringen har bestämt sig för att lämna familjehemmet i Sollefteå – och flytta till Östersund.
– Jag känner mig redo att flytta hemifrån, säger hon till ÖP.

Unga Ebba Andersson har tagit enormt stora kliv senaste åren för att etablera sig i världstoppen. Nu kommer nästa stora steg för 21-åriga jättetalangen.

Längdskidåkerskan väljer att lämna tryggheten i familjehemmet i Sollefteå och ta det stora steget att flytta hemifrån. Tillsammans med sin lillebror Fredrik Andersson ska hon flytta till skidmeckat Östersund.
– Ja, men det var väl dags nu, de är ju båda i den åldern. De får flytta hemifrån och klara sig själva, det blir bra, säger pappan Per-Ola Andersson till SVT Sport.

Ebba Andersson
190302 Ebba Andersson of Sweden celebrates at the medal Ceremonies for the women’s 30km during the FIS Nordic World Ski Championships on March 2, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135961

Precis som Stina Nilsson

De flesta landslagsåkarna, som Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter, bor redan i Östersund där förutsättningarna för skidåkning är helt optimala. Perfekt för Ebba Andersson i sin fortsatta satsning.
– Östersund är ett bra alternativ. Dels för fina träningsmöjligheter och jag ville få ett miljöombyte. Det är även praktiskt när man ska ut och resa. Och jag har mycket kompisar där också. Trygghet att Fredrik flyttar dit också. Vi ska dock inte bo tillsammans, säger Ebba till ÖP.

Ebba Andersson
190219 Ebba Andersson poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic World Ski Championships on February 19, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87876

Stor förändring för Ebba

Flytten blir en stor förändring för 21-åringen men ska hjälpa henne att nå nya höjder med sin skidåkning. Men Ebba har ändå valt att fortsätta tävla för hemmaklubben Sollefteå.
– Självklart ska det ge ett lyft i karriären, det är det som är meningen liksom. De har mycket resurser där med fysio och det ska bara var plus. Sen är det ju bara 16 mil till Sollefteå, så det är ju nära till oss, säger pappa Per-Ola till SVT Sport.

LÄS MER: Galna summan för att få visa skidor i TV – som får ett helt land att koka

Svenske skidstjärnan avslutar karriären – 28 år gammal: ”Har inte drivet längre”