Stina Nilssons mardröm – beskedet hon absolut inte ville ha efter att äntligen fått chansen i världscupen igen

Stina Nilsson var tillbaka i världscupen.
Men nu kommer bakslaget.
Svenskan tvingas stå över torsdagens tävling på hemmaplan.

Säsongen har verkligen varit en berg- och dalbana för Stina Nilsson. Svenskan gick in i sin tredje säsong som skidskytt med stora förväntningar på sig, men det har mestadels varit rubriker om långsamma åktider, svajiga skytten – och petningar från världscupen.

Tillbaka i världscupen

Stina Nilsson fick inte plats i Sveriges VM-trupp, men var förra helgen tillbaka i världscupen igen, efter att ha varit petad under stora delar av det här året. Det blev dock en total mardröm, då hennes stav gick sönder direkt vid startgrinden, och hon repade sig aldrig efter det.

221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Den dåliga placeringen i sprinten ledde till att hon heller inte fick åka jaktstarten, men trots missen så fick Nilsson chansen i den trupp som Sverige presenterade i måndags, som ska representera blågult under tävlingarna på hemmaplan i Östersund den här veckan. Nilsson var ett av sex namn på listan, men nu kommer ett rejält bakslag.

LÄS MER: Thomas Wassbergs sorg efter tragedin i natt – starka orden från legendaren: ”Det är tragiskt”

Stora bakslaget

På onsdagen meddelar Sverige och tränaren Johannes Lukas att Nilsson tvingas stå över torsdagens inledande tävling i Östersund. Anledningen är att stjärnan har blivit förkyld, och därmed så får hon inte chansen till revansch efter förra veckans svaga resultat under världscuptävlingen.

Stina Nilsson, skidskytte
221203 Stina Nilsson of Sweden competes in women’s biathlon 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 3, 2022 in Biathlon Stadium Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0042

Stina Nilsson ersätts av 24-åriga Ella Halvarsson, som precis kommit hem till Sverige från Kanada efter att ha tävlat i IBU-cupen. Det går sjukdomar i Sverige och Sebastian Samuelsson missar även han tävlingarna i veckan, då han testats positivt för covid-19. Sjuk är även Samuelssons landslagskamrat Emil Nykvist. 

LÄS MER: Nya forskningen som kan bli förödande för Norge – nu kommer ryska jätteilskan: ”De är dopade allihopa”