Stina Nilssons stora succélopp – överlägset bästa tävlingen hittills och en av de snabbaste åktiderna

Vilket styrkebesked av Stina Nilsson.
I dag kom hennes överlägset bästa internationella tävling hittills.
När svenskan slutade på en 22:a plats med tre bom och hon noterades för en av de snabbaste åktiderna i fältet.

Det är full fart med skidskytte nuförtiden. För samtidigt som världscupen pågår i italienska Antholz så körs även IBU-cupen, nivån under, i tyska Arber.

Kritik mot Stina

Stina Nilsson har fått en tung start på IBU-cupen under sina allra första lopp mot internationell konkurrens. De två första tävlingarna resulterade i en 99:e och 69:e plats på sprintloppen.

Stina Nilsson, skidskytte
210114 In this handout photo from the International Biathlon Union Stina Nilsson of Sweden competes in the women’s sprint during the IBU Cup on January 14, 2021 in Arber. Photo: Deubert / IBU / Handout / BILDBYRÅN

Men utvecklingskurvan pekar verkligen uppåt och i onsdags slog svenskan till med hennes bästa internationella lopp hittills. Då gick hon i mål på en 48:e plats och övertygade framförallt i åkningen, vilket hon tidigare fått kritik för.

Nilssons succé

På fredagen slog Nilsson till med nytt personbästa igen. 27-åringen stod för ett starkt sprintlopp i Arber, Tyskland, och gjorde sin överlägset bästa tävling hittills som skidskytt – och framförallt var det åkningen som imponerande igen.

200422 Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 22 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Fram till första skyttet var Nilsson snabbast av alla. Det blev sedan en bom i det första skyttet och två bom i det andra.

Snabb åktid

Med totalt tre bom och fin åkning tog skidskyttedebutanten sig i mål på en fin 22:a plats. Och hon var faktiskt bäst av alla åkare med tre bom.

Efter kritiken mot hennes långsamma åkning visade Stina Nilsson stort styrkebesked i dag med att ha en av de snabbaste åktiderna i fältet. Bästa svenska blev Ella Halvarsson som sköt två nollor och gick i mål på en femteplats.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */