Stina Nilsson hyllas till skyarna efter stora stafettsuccén – nu vill experten se stjärnan i OS: ”Hennes bästa lopp”

Stina Nilsson gjorde dundersuccé i stafetten.
Efter Sveriges andraplats – och Nilssons första pallplats i världscupen – vill Björn Ferry se stjärnan i OS.
– Det är hennes bästa insats som skidskytt, säger SVT-experten.

Det var kanske inte många som hade tippat Sverige på pallen i fredagens stafett. Linn Persson, Hanna Öberg och Elvira Öberg vilades för att fokusera på jaktstarten i helgen, men det spelade ingen roll. Johanna Skottheim, Stina Nilsson, Mona Brorsson och Anna Magnusson hade bara två bom(!) på hela tävlingen, och körde in Sverige på en andraplats.

Stinas jättesuccé

Efteråt hyllades åkarna rejält, men gladast av alla var kanske Stina Nilsson. För bara ett år sedan gjorde hon sin första internationella tävling som skidskytt, och nu körde hon, på sin sträcka, upp Sverige från en niondeplats till en fjärdeplats. Totalt tog hon in över en halv minut på täten, och hyllades enormt efteråt.

Stina Nilsson, skidskytte
210319 Stina Nilsson of Sweden ahead of the Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Cup on March 19, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0084

Nilsson hade bara en bom i sina två skytten, satte extraskottet direkt, och åkte så snabbt som vi är vana vid att se. SVT-experten Björn Ferry menade att det borde räcka för att ta den sista OS-platsen.

– Det är nog Stina som kör in sig i OS-laget här. Det är riktigt bra!, säger SVT-experten Björn Ferry.

Stina Nilsson har en tiondeplats som bäst i sin världscup-karriär tidigare, men Björn Ferry menade att detta var hennes bästa insats någonsin.

– Det är hennes bästa insats som skidskytt. Det skulle jag säga. Visst, hon var tia en gång, men det här var bra från start till mål, säger han.

”Det var så kul!”

Stina Nilsson var själv sprudlande glad efteråt, och det märktes vad den nästan perfekta sträckan betydde för henne.

– Jag är så nöjd och det var så kul. Det var skönt att komma in och skjuta i min fart, ladda om i min fart. Det var så kul!, säger hon.

211125 Sveriges Stina Nilsson under en pressträff inför världscuptävlingen i skidskytte den 25 november 2021 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Stina Nilsson har förvånat många då hon inte åkt så snabbt som många vet att hon kan, men i dag såg det alltså betydligt bättre ut. Och det finns en förklaring.

– Det är ingen motivationshöjare att få tre bom. Det ena leder till det andra. Åker jag bra är det lättare att skjuta, går det bra att skjuta är det roligare att åka, säger hon, innan hon avslutar:

– Jag är verkligen jättenöjd!

Få våra nyhetsbrev!