Stina Nilsson avslöjar planen för vintern: ”Det ska inte bli några rubriker om det här”

Stina Nilsson är mitt inne i sin första skidskyttesäsong.
Men svenskan utesluter ändå inte längdskidor i vinter.
– En anledning till att jag är kvar i IFK Mora, säger Nilsson till SportExpressen.

Ända sedan det stora avslöjandet i mars har strålkastarna varit riktade mot Stina Nilsson. Efter att hon bestämt sig att byta från längdskidor till skidskytte.

Stina på pallen

Övergången har inte varit helt smärtfri hittills. Sedan i våras har 27-åringen tillhört svenska skidskyttelandslaget men efter debuten i november fick hon vänta på nästa tävling i över en månad på grund av att coronapandemin försenat IBU-cupen.

Stina Nilsson, skidskytte
201029 Stina Nilsson från Svenska Skidskyttelandslaget poserar för porträtt den 29 oktober 2020 i Idre. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0017

I dagarna har Nilsson återigen fått tävla under uttagningstävlingarna i Östersund och på måndagen stod hon för karriärens första pallplats. När Stina sköt fullt och tog en imponerande tredjeplats i sprinten.

Minicomeback

Nu återstår det att se om hon är redo för IBU-cupen när den drar igång igen i mitten av januari. För än så länge är det inte aktuellt med världscupen än, det har landslagsledningen slagit fast.

Men trots den stenhårda satsningen på skidskytte kan det även bli aktuellt med en minicomeback till längdskidor i vinter. Just nu överväger hon en längdtävling den här säsongen.
– En anledning till att jag är kvar i IFK Mora är att jag skulle kunna köra en stafett på SM om det passar in. Om det blir någon längdtävling så blir det för dem, säger hon till SportExpressen.

”Inga rubriker”

När Stina Nilsson bestämde sig för skidskytte blev Lima SKG hennes nya skidskytteklubb. Men hon skrev även nytt kontrakt med sin längdklubb IFK Mora SK med ytterligare tre år.

Stina Nilsson, skidskytte
201221 Lima SKG:s Stina Nilsson tävlar i skidskyttetävlingen ATG-Sprinten, en observationstävling för uttagning till världscupen och IBU Cup, den 21 december 2020 i Östersund. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0056

27-åringen är ändå noga med att poängtera att det är skidskytte som gäller till 100 procent.
– Det är inte uteslutet att det blir en stafett i längd på SM. Men det ska inte heller bli några rubriker om att jag ska göra comeback i längd. För det kommer jag inte att göra, slår hon fast i intervjun.

I dagsläget ser hon längdskidåkningen som ett avslutat kapitel gör hennes skidkarriär.
– Mitt hjärta ligger hos skidskyttet. Längdskidåkningen känns som en stängd bok, och jag känner inget vemod över det alls, har hon sagt till kvällstidningen.

LÄS MER: Stenhårda domen: Petter Northug döms till sju månaders fängelse – blir av med körkortet på livstid

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!