Starka orden om Stina Nilsson i Norge – experten avslöjar nu stora förvåningen: ”Den största besvikelsen”

Stina Nilsson får det inte att stämma.
Det väcker nu stora reaktioner i Norge.
– Sverige har lagt mycket förtroende och resurser på henne, säger experten Ola Lunde.

Stina Nilsson har varit petad från världscupen under stora delar av det senaste året, och i veckan blev det stora rubriker då Wolfgang Pichler toksågade Nilsson längst fotknölarna i en intervju med SVT. Demontränaren menade att Sverige helt enkelt inte behöver Nilsson, och att hon inte är bra nog.

Toksågades av Pichler

Nilsson har dock, under de senaste veckorna, visat på bra form i IBU-cupen, undercupen till världscupen. Trots det menade Pichler att Nilsson inte förtjänar en plats i det kommande VM:et, då nivån helt enkelt är för hög inom skidskyttet just nu.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Och även i Norge är det nu många som reagerar på dels Pichlers utspel, och dels Nilssons fortsatta frånvaro från världscupen. När Nilsson gjorde bytet till skidskytte kom hon från några vintrar där hon varit en av världens bästa längdskidåkare. Nilsson kunde, under sina bästa dagar, hota självaste Therese Johaug, och många trodde att hon skulle ha det lekande lätt i spåret i sin nya sport. Men så har det inte blivit.

Norska kritiken

Och det får den norske skidskytteexperten Ola Lunde att reagera starkt.

– Det som är den största besvikelsen är at hon inte fått till den farten som man hade förväntat sig. Men det är hela totalen, det har inte varit bra nog varit i skyttet eller i spåret. Sverige har unga åkare som gjort det bra i IBU-cupen, som de gärna vill ge chansen. Samtidigt har man haft stor tro och lagt mycket resurser på Nilsson, säger Lunde till Nettavisen.

Marie-Helene "Billan" Östlund, Stina Nilsson, längdskidor, skidskytte
231124 Stina Nilsson of Sweden during a training session ahead of the IBU World Cup on November 24, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0692

Ola Lunde menar dock på att Nilsson kanske hittat någonting nu, och att hon visat upp bra form under den senaste tiden.

– Hon har visat upp bra resultat den senaste tiden. Hon är i bättre form än i december, men hon är fortfarande inget säkert kort, säger Lunde.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev