Starka orden i Norge – efter Sebastian Samuelssons miljonköp(!): ”Måste erkänna att jag är avundsjuk…”

Ett lyxköp för en och en halv miljon – som redan verkar ha gett resultat.
Nu reagerar norrmännen på Sebastian Samuelssons investering.
– Jag måste erkänna att jag är avundsjuk, säger Sturla Holm Laegreid.

Sebastian Samuelsson fick en succéstart på säsongen, under premiärhelgen i Östersund. Det blev visserligen ett rejält plattfall under lördagens distanslopp, men på söndagen, när det vankades sprint, gjorde han precis som Hanna Öberg, då han sköt fullt och åkte snabbast i mål.

Avundas lyxköpet

En faktor till den enorma succén? Ett löpband, som Sebastian Samuelsson köpt för en och en halv miljon(!) kronor. Han har själv sagt att det är en investering som möjliggör för honom att åka snabbare, och att han hoppas att det ger avkastning i form av resultat. Och det verkar ju minst sagt ha gjort åtminstone någonting, då han inte bara vann söndagens lopp. Han var dessutom två minuter snabbare än lördagens vinnare, Sturla Holm Laegreid.

211128 Sebastian Samuelsson of Sweden celebrates after men’s 10 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on November 28, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Och Samuelssons köp har även skapat reaktioner i just Norge. Sturla Holm Laegreid säger själv att han gärna haft ett band själv.

– Det är säkert en jättebra investering för han och hans karriär. Det är inte alla som har 1,5 miljon till övers… Det är väl Johannes Bö som också ska få in ett band i sitt hus. Men ja, jag erkänner att jag är avundsjuk, säger han till NRK.

”Det är på tiden…”

Och på tal om Johannes Bö… Den norske storstjärnan har faktiskt även han köpt ett liknande band – som inte dykt upp än.

– Jag skickade faktiskt en påminnelse efter helgens tävlingar. Den måste ju in snarast, säger Bö med glimten i ögat.

201205 Sturla Holm Laegreid of Norway competes in Men’s 12.5 km Pursuit during the IBU World Cup on December 5, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Även han var mäktiga imponerad över Samulessons åktider under helgen.

– Jag var lite osäker på investeringen, men när jag ser hur fort Samuelsson åkt så ser jag ju att ”the sky is the limit”. Det är på tiden att den kommer på plats nu, säger Bö.

LÄS MER: Jättekritiken mot norska stjärnan – efter plötsliga draget mot Viaplay: ”Det är ett jätteproblem”

Få våra nyhetsbrev!