Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Skidvärlden i sorg efter talangens hemska dödsolycka – blev bara 17 år gammal

Skidvärlden är i stor sorg.
Talangen Max Burkhart har avlidit efter en olycka, meddelar Internationella skidförbundet.
Tysken blev bara 17 år gammal.

Internationella skidförbundet har levererat det tragiska beskedet i dag. 17-årige skidtalangen Max Burkhart har omkommit efter en tragisk olycka.

Det var under en alpin farttävling i Lake Louise, Kanada, som tonåringen tappade kontrollen över sin hastighet och kraschade rakt in i säkerhetsnätet. Direkt konstaterades det att Burkhart drabbats av livshotande skador och den unge tysken flögs till ett närliggande sjukhus i Calgary.

”Så tragiskt, jag saknar ord”

Efter två dagar intensivt vårdarbete på sjukhuset kunde inte läkarna göra mer för att rädda 17-åringens liv och i går dödförklarades Burkhart.
”Vi är djupt berörda över att meddela att Max Burkhart krashade in i säkerhetsnätet under Nor-Am Cup i Lake Louise. Ambulanspersonal var på plats direkt och han tog till sjukhuset. Men olyckligtvis kunde han inte räddas och avled under onsdagen”, skriver Kanadas alpina skidförbund i ett officiellt uttalande.
”Det är så tragiskt. Jag saknar ord. Mina tankar är med hans familj. Vila i frid, Max”, skriver den före detta landslagstränaren Max Gartner på Twitter.

Andra dödsfallet inom kort

Det är andra dödsfallet inom bara några veckor som verkligen skakar om skidvärlden. Den franske störtloppsåkaren David Poisson omkom efter träningsåk då han kraschade in i ett träd.
– Det är lätt att glömma hur farligt skidåkning faktiskt kan vara, säger före detta skidåkaren Sean Higgins till kanadensiska medier.
– Max och Davids tragiska dödsfall påminner oss om vilka risker som idrottarna tar varje dag i backarna. Skidfamiljen är liten och sådana här förluster drabbar oss hårt. Nu tänker vi på Maxs familj, vänner, lagkamrater och tränare.

LÄS MER: Thomas Wassbergs sågning av det nya skidförslaget: ”Det blir platt fiasko”

Calgary, Alta. (December 6, 2017) – Alpine Canada and Alberta Alpine are deeply saddened to report that onTuesday,…

Geplaatst door Alpine Canada Alpin op woensdag 6 december 2017

 

Läs mer om...