Skidvärlden i sorg – 22-åriga talangen död efter tragisk olycka: ”Helt förkrossad”

.

Skidvärlden är i sorg efter ännu ett otäckt dödsfall.
22-åriga Mikayla Martin har omkommit efter en tragisk olycka.
– Jag är helt förkrossad, säger landslagskollegan Marielle Thompson till CBC.

Mikayla Martin blev juniorvärldsmästare i skicross 2018 och nådde även fina framgångar i världscupen. Detta trots att hon inledde karriären inom skicross för bara två års sedan.

22-åring i tragisk olycka

Tidigare var 22-åringen lovande inom alpint och lovordades i hemlandet Kanada. Som bäst nådde hon en sjätteplats i världscupen.

Mikayla Martin
Mikayla Martin. FOTO: Twitter

Men nu har det tragiska inträffat. Under tisdagskvällen avled Martin efter en mountainbike-olycka i Kanada – bara 22 år gammal.

”Chockad och förkrossad”

Olyckan inträffade när Mikayla var ute på en cykeltur med en vän i bergen utanför kanadensiska Squamish, nära Vancouver. Räddningspersonal anlände till platsen men hennes liv gick inte att rädda.
– Mikaela älskade skidor och hade en gränslös passion för skicross. Det finns inga ord som kan uttrycka hur mycket vi kommer att sakna henne, säger presidenten för Kanadas alpina skidförbund, Vania Grandi, i ett officiellt uttalande.

Mikayla Martin
Mikayla Martin. FOTO: Twitter

För tre dagar sedan la Mikayla Martin upp en bild på Instagram från cykelturen i bergen. Det blev hennes sista kontakt med omvärlden.
– Jag blev alldeles chockad och tagen när jag hörde det. Jag vet fortfarande inte vad jag ska säga. Jag är helt förkrossad åt hennes familjs vägnar, säger landslagskollegan Marielle Thompson till CBC.

View this post on Instagram

Home + bikes ?

A post shared by Mikayla Martin (@miki_martin) on

LÄS MER: Frida Karlsson helt chockad av storbråket – som skakar om skid-Sverige: ”Jag vet inte om det är sant…”

Vändningen: Svenske OS-guldmedaljören Ida Ingemarsdotter återvänder till landslaget igen!