Skidlegendarens stenhårda kritik mot Linn Svahn – sågar stjärnan helt: ”Som en trotsig tonåring”

Superfavorit i sprinten.
Men nu sågas Linn Svahn för sitt beteende inför VM-debuten.
– Som en trotsig tonåring, säger legendaren Torgny Mogren.

Linn Svahn har fått ett sensationellt genombrott och har snabbt seglat upp som en av Sveriges mest folkkära idrottare. Det är lätt att förstå varför med tanke på den enorma succé som supertalangen haft i världscupen, men hon har även gjort sig populär för sitt beteende utanför spåret, då hon alltid säger vad hon tycker och tänker.

”Trotsig tonåring”

Det var därför väldigt förvånande och förvirrande då hon i veckan, när hon träffade media inför sin VM-debut på torsdagen, inte svarade mer än ett par ord på varje fråga från samtliga medier. Svahn sa i princip ingenting alls, vilket landslaget förklarade som en del av Svahn ”vill visa i spåret, och inte babbla för mycket innan”.

210223 Linn Svahn of Sweden at a press event during the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Men nu toksågas Svahns agerande av skidlegendaren Torgny Mogren.

– Jag vet inte, hon betedde sig som en trotsig tonåring. Hon svarade i princip ingenting, jag har ingen aning, jag tyckte nästan det var genant, säger han till Aftonbladet.

”Ska ha respekt”

Mogren, som numera är expertkommentator i Sveriges Radio, säger att han har förståelse för att saker kan gå snett efter tävlingar – men inte inför.

– Men här har man då presskonferens inför ett stort mästerskap och vi har en stor stjärna i laget. Det är samlad presskår som är där bara för att bevaka och följa svenskarna och deras framgångar – och sedan får man inget svar, man kan inte göra jobbet. Åkarna vet att det är kallat till presskonferens, det är inte som att de har blivit påtvingade, utan man vet om det och att man ska svara på frågorna. Och så gör man inte det. Jag tycker det tillhör jobbet. Man är relativt välbetald som skidåkare och då ska man ha respekt för de som är där och jobbar också, säger han.

130220 Skidor, VM, Presskonferens Sprint: Torgny Mogren, expert på Sveriges Radio. © Bildbyrån – 73715 – Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Och förklaringen från landslaget, att Svahn vill visa i spåret och inte prata inför, köper helt enkelt inte Mogren.

– Man kan säga vad man vill om det, man behöver inte stå där och babbla och höja upp sig till skyarna, men man kan i alla fall svara vettigt på frågor, säger han.

Håller du med legendaren Torgny Mogren? DELA artikeln för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Norska skidlandslagets oväntade fulknep inför VM – och helfräcka hånet(!) från värsta konkurrenten

Få våra nyhetsbrev!