Silver-Sebbe kräver rejäl bojkott – efter hotet: ”Jag tycker det är en skam”

Sebastian Samuelsson hotades av ryssar efter att ha uttryckt sin kritik.
Men han vägrar bli tystad – och uppmanar nu till bojkott av världscuptävlingen i Ryssland.
– Jag tycker att det är en skam att de inte lyssnar på oss, säger han till Reuters.

När Sebastian Samuelsson tog ett skräll- och bragdartat OS-silver i herrarnas jaktstart förvandlades han direkt till ”Silver-Sebbe” med hela det svenska folket. Men i Ryssland är svensken inte alls lika omtyckt.

För mitt under vinter-OS har även en rejäl debatt blossat upp inom skidskytte där Samuelsson fått en huvudroll. För svensken har rätt så hårt kritiserat Internationella skidskytteförbundets, IBU, beslut att lägga världscupavslutningen i ryska Tiumen.

”Enormt besviken”

Ett kontroversiellt beslut då förbundet förra året straffade Ryssland på grund av den stora dopinghärvan och degraderade landet från en permanent medlem till en provisorisk medlem. Då vill de flesta se att Ryssland även inte får arrangera en världscuptävling.

Samuelsson är en av de största kritikerna.
”Enormt besviken över Internationella skidskytteförbundets beslut att, trots stora påtryckningar från aktiva, behålla världscupavslutningen i Ryssland”, skrev han på Twitter i ren frustration.

”Det är en skam”

Sedan fick Silver-Sebbe ta emot både hot och hat från arga ryssar eller som han själv beskrev det: ”ryska troll”. Men Samuelsson vägrar låta sin kritik tystas för det och höjer nu rösten ytterligare där han uppmanar åkarna till att bojkotta loppet i Ryssland.
– Jag hoppas att fler åkare träder fram och säger att vi inte ska åka dit. Det har redan utövats tryck från åkare att ta bort alla tävlingar från ryssarna, men de (IBU) har inte gjort det. Jag tycker det är en skam att de inte lyssnar på oss åkare, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Dela artikeln om du håller med Sebastian Samuelsson!

LÄS MER: Norska svaret efter Charlotte Kallas fräcka passning: ”Det som Stina fruktar mest”

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!

Nu snackar vi RIKTIG curling! ??? #vinteros #os2018 #curling

A post shared by Sportbibeln (@sportbibeln.se) on