Sebastian Samuelssons kaxiga hälsning inför OS – skickar passning till alla vettskrämda norrmän

Ännu en succésäsong.
Nu skickar Sebastian Samuelsson en kaxig passning inför OS – till Norge.
– De borde vara rädda, säger han.

Sebastian Samuelsson har numera etablerat sig som en av skidskyttets allra största stjärnor, och den här vintern har varit någonting alldeles extra. Samuelsson har alltid varit en stabil skytt, men under vintern har han utvecklat sin åkning, vilket lett till mängder av toppresultat.

Passningen till Norge

I dagsläget ligger han på en imponerande tredjeplats i den totala världscupen, med bland annat två vinster i sprint. Samuelsson går in till OS som en stor medaljfavorit, och förväntningarna blir inte mindre av att han i helgen sa att hans form är långt ifrån toppad.

210214 Sebastian Samuelsson of Sweden celebrates his second place after the Men’s 12,5 km Pursuit during the IBU Biathlon World Championships on February 14, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Samuelssons toppform kommer samtidigt som flera av Norges åkare underpresterar, och inför tävlingarna, som går i Peking i februari, så skickar nu Samuelsson en hälsning till grannlandet.

– De borde vara rädda för mig, säger han till NRK.

Anklagas för att luras(!)

Samuelsson har varit ett ämne för diskussion i Norge, då flera åkare anklagat Samuelsson för att starta ett psykkrig. Det grundar sig i att svensken sa att han skulle göra dåliga tävlingar i helgen, då han i stället tränat hårt för OS, bara för att komma tvåa i söndagens jaktstart.

211128 Sebastian Samuelsson of Sweden celebrates after men’s 10 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on November 28, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Samuelsson menar dock att han inte försökt lura någon.

– Jag var inte så bra i de här tävlingarna förra året, men i VM var jag i bra form och jag försöker göra någonting liknande i år. Men min nivå är bättre i år, så jag tror att jag är i bättre form nu.

LÄS MER: Utspelet i Norge om Sebastian Samuelsson – efter nya succéhelgen: ”Han försöker lura oss”

Få våra nyhetsbrev!