Sebastian Samuelssons drag hyllas nu av alla – betalade jättesumman ur egen plånbok: ”Det är väldigt smart”

Världscupen i skidskytte fortsätter nu i USA.
Då hyllas Sebastian Samuelsson i Norge – för ett udda beslut.
– Det är väldigt smart, säger NRK:s expert Marte Olsbu Röiseland.

Sebastian Samuelsson har inte riktigt fått det att stämma den här vintern. Det blev succé i världscupens första tävling den här vintern, men efter det har Samuelsson haft problem att få till åktider och skyttet, och han lämnade VM utan någon individuell medalj.

Betalar ur egen ficka

Det blev visserligen en andraplats för Samuelsson och Sverige i mixedstafetten i helgens tävlingar i Oslo, men individuellt blev det tvåa nya besvikelser. Nu fortsätter världscupen i Soldier Hollow, USA, på 1800 meters höjd. Det är dessutom åtta timmars tidsskillnad, och en krävande resa över Atlanten.

Sebastian Samuelsson, skidskytte,
240208 Sebastian Samuelsson at a press event with Sweden when they present the men’s team for the sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 8, 2024 in Kuklik. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0752

Och för att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar har Samuelsson tagit ett något udda beslut. Till NRK berättar Samuelsson att han för flera veckor sedan köpte en business-biljett, alltså en extra dyr biljett med extra komfort. Kostnaden sägs landa på drygt 30 000 kronor, som alltså Samuelsson pungar upp ur egen ficka.

– För mig handlar det lite om professionalitet, säger stjärnan till NRK.

Hyllas i Norge

Det internationella skidskytteförbundet har ett eget flyg från Europa till USA, där toppåkarna i totalställningen i världscupen tilldelades businessplatser. Men Marte Olsbu Röiseland, tidigare toppåkare och numera expert på NRK, hyllar Samuelssons beslut.

– Det är väldigt smart. Det hade jag också investerat i, säger hon.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
231203 Sebastian Samuelsson of Sweden after themen’s 12,5 km pursuit during the IBU World Cup on December 3, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0702

Johannes Thingnes Bö har dominerat den här säsongen, och med sin ledning i den totala världscupen så blev han automatiskt tilldelad en business-plats. Sebastian Samuelsson ligger tolva, och ville vara helt säker på att han skulle få så bra förberedelser som möjligt.

– Jag hyllar det. Jag har förstått att om det finns en ledig plats, så börjar man på världscupranking ett. Så jag tror att det blir någon plats ledig, och att det blir en trevlig resa över Atlanten, säger Johannes Thingnes Bö, som även medger att han hade investerat i en plats själv om han inte hade fått en plats gratis.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev