Sebastian Samuelsson dödshotad: ”Finns ryska fans som väntar på mig där”

Sebastian Samuelsson har varit frispråkig kring sin ståndpunkt runt doping. 
På sociala medier har skidskytten fått ta emot mängder av hårda kommentarer.
”Silver-Sebbe” berättar nu att han blivit dödshotad.

Sebastian Samuelsson blev en av årets största sensationer när han tog hem OS-silvret i skidskytte. Svensken har sedan dess varit i blickfånget och uttalat sig kring framför allt dopning.

Bjöds in till Vita Huset

På grund av sin aktiva ställning mot fusket inom idrotten fick han i oktober ett stort hedersuppdrag. 21-åringen bjöds in till Vita Huset för att diskutera frågorna kring dopning.

Sebastian Samuelsson har tidigare konstaterat att fler behöver ta ställning i frågan, som det senaste året varit minst sagt aktuell. Inte minst i form av den omtalalade McLaren-rapporten kring Rysslands systematiskt dopingprogram under OS i Sotji

Men att Sebastian Samuelsson har tagit ställning i dopingfrågan, som av många har setts som kontroversiellt, har fått sitt pris.

Dödshot mot Samuelsson

I en intervju med SportExpressen berättar skidskytten att han fått ta emot dödshot.

Trots att han inte har uttalat sig om en specifik åkare har han fått motta hot, någonting han själv säger förvånar honom.
– Inför skidskytte-EM som avgörs i Ukraina i vinter har jag redan nu fått meddelanden om att det finns ryska fans som väntar på mig där. Människor som försöker komma åt mig. Det handlar om direkta hot mot mig som person, säger Samuelsson och berättar att det också har handlat om dödshot, säger Samuelsson till SportExpressen och fortsätter:
– Hoten har handlat om allt från att det finns de som hoppas att jag och hela min familj ska få cancer och dö till att jag borde dödas av IS-terrorister.

Den förre skidskytten Helena Ekholm har tidigare berättat att hon inte velat uttala sig av rädsla.

”Väldigt tråkigt”

Samuelsson konstaterar att han tror att många väljer att göra på samma sätt av rädsla för att ”få skit”.

Det är någonting som är synd, menar han.
– Jag tycker att det är väldigt tråkigt att samtalsklimatet är så att folk inte vågar säga vad de tycker, för att de är rädda för att få hot. Det är otroligt tråkigt, säger skidskytten till SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Skidskytten Hanna Öberg tilldelas Bragdguldet!

Ebba Anderssons stora pengaregn – efter jättesuccén: “Oj!”