Petter Northugs mäktiga hyllning till Johan Olsson

Johan Olssons karriär är över.
Nu hyllas den framgångsrike svensken av rivalen Petter Northug.
– Tack för alla fajter, sade Northug till Expressen.

För drygt en vecka sedan avslöjade Johan Olsson att han sätter punkt för en lång och framgångsrik karriär som elitåkare av familjeskäl.
– Det är många runtomkring mig som har fått ta konsekvenserna för att jag velat vara världens bästa skidåkare. När den här dagen kommer när bördan är större att bära än glädjen att delta, då är det dags att kliva av och göra något annat, sade svensken på en presskonferens.

Kort därefter hyllades han från många olika håll, även från forna rivaler. Till och med norrmännen stod på rad för att hylla den svenske skidstjärnan.
– Olsson är den enda svensken som Petter Northug inte vågat håna. Respekten är för stor, sade Tidningen Dagbladets skidexpert Öyvind Godö.

Expertens kommentar visade sig vara alldeles riktig. Det bekräftades under torsdagen då den norske skidstjärnan slutligen bröt tystnaden om Olssons sorti. Via Expressen skickade Petter Northug en hälsning till sin forne kombattant.
– Jag vill tacka för alla fajter. Johan är en fantastisk skidåkare som alltid vågade gå sina egna vägar för att nå succé. Lycka till nu i resten av livet. Med familjen och skidåkningen utanför världscupnivå, sade norrmannen.

LÄS MER: Här överraskar barnen Stina Nilsson – med egen hyllningslåt