Petter Northugs jätteilska – mot norska landslaget: "En skandal"

Petter Northugs jätteilska – mot norska landslaget: ”En skandal”

Norska stjärnan Emil Iversen har petats från att tävla i 15 kilometer klassiskt. Vilket får landslagskollegan Petter Northug att gå i taket och rikta en rejäl ilska mot sitt eget landslag.

Emil Iversen har haft det ruskigt stormigt under skid-VM. Först fick han enorm kritik efter att ha krockat med Iivo Niskanen under upploppet i sprintstafetten. Finland gick miste om guldet och Norge om en medalj.

Efter det petades även Iversen till dagens lopp på 15 kilometer klassiskt. Då valde norrmannen att lämna skid-VM i Lahti för att återvända hem till Norge igen.
– Jag tycker att jag hade förtjänat en plats i laget, utan tvivel. Så kunde jag själv ha avgjort om jag var i tillräckligt bra form för att kämpa om guld, säger Iversen i ett uttalande.

Nu får han stort stöd av landslagskollegan Petter Northug som är rasande över att Iversen saknas i dagens lopp.
– Emil borde fått åka 15 kilometer med de distansresultat han har i år. Det är en skandal att han inte är med i laget, säger Northug till norska tidningen Dagbladet.
– Emil är kvalificerad till den här distansen.

Norska landslagstränaren Tor Arne Hetland motiverar beslutet att peta Iversen på följande sätt:
– Intentionen var att Emil skulle åka, det var utgångspunkten. Han har varit jättebra hela vintern, men han har inte varit lika bra i VM. Därför kom vi fram till att vi har ännu större tilltro för de här fyra, säger landslagstränaren.

De som Norge valt att ställa upp med i dagens lopp är Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tönseth, Niklas Dyrhaug och Johannes Hösflot Kläbo.

LÄS MER: 5 gånger Petter Northug bevisat att han är kungen av trash talk.