Petter Northugs alldeles egna jullåt – ett tydligt hån mot Sverige: ”Större än Zlatan…”

Petter Northug är i farten igen.
Den här gången med en alldeles egen jullåt.
Där han hånar Sverige, Zlatan och bjuder även på en julklapp till Calle Halfvarsson.

Det har minst sagt varit ett omtumlande år för Petter Northug. I somras åkte norrmannen fast i en jätteskandal som väckte enorma reaktioner.

Northugs jullåt

Northug blev stoppad av polis efter att ha kört 168 kilometer i timmen på 110-väg och därefter ska polisen även ha undersökt 34-åringens hem och hittat kokain. Skidlegendaren kallade till en presskonferens och erkände inför hela världen att han har ett allvarligt drogproblem.

Petter Northug, jullåt
Petter Northugs egen jullåt. FOTO: Youtube.

Därefter har han försökt få ordning på sina problem och han la upp sin värstingbil till försäljning. Northug utreds fortfarande och har ännu inte fått sin dom fastställd efter vårdslöshet i trafik och narkotikabrott.

”Var kungen”

Men norrmannen slutar inte att vara aktuell för det. Nu har han släppt en alldeles egen jullåt för att sammanfatta det här mörka året.

Tidigare i år släppte Northug även en egen corona-låt, där han bjöd på den ena tokigheten efter den andra. Nu är han tillbaka med nya singeln ”Petters Jul”, där han har publicerat en musikvideo i sociala medier.

Petter Northug, jullåt
Petter Northugs egen jullåt. FOTO: Youtube.

Efter bara ett dygn har musikvideon redan över en miljon visningar på Facebook, se den här nedanför. Och vi bjuds på sångtexter som låter så här:
– Har inte varit snäll gut i år, tvivlar på att jag får julklappar, sjunger Northug och även:
– Jag var ju kungen, som hämtade hem alla gulden. Stjärnorna blinkar och jag var ju en sån själv. I livet jag snubblar, men reser mig upp igen.

”Sveriges Satan”

Förutom fokus på hans stora skandal i år blir det även så klart ett hån mot Sverige i musikvideon.
– Sverige kallade mig för gris, men jag vann ju guld till slut. Sveriges Satan, men blev större än Zlatan, sjunger han.

Vi ser även hur han slår in julklappar till svenske längdåkaren och förre rivalen Calle Halfvarsson i musikvideon. Julklappen är så klart ett av alla Northugs 14 VM-guld som han vill skicka till Halfvarsson i juletider.

Se videon:

LÄS MER: Här tappar Petter Northug det fullständigt – karln har blivit tokig i karantän: ”Jag byter mina guld mot…”

Få våra nyhetsbrev!