Oroande beskedet för Johaug – kan tvingas ändra helt efter förbudet: ”Kan inte tänka på det…”

Det har lett till stor succé senaste åren.
Nu kan dock Therese Johaug tvingas ändra sin försäsong.
– Jag ska resa den dagen myndigheterna säger att det är okej att resa, säger hon.

Therese Johaug har, efter sin dopningsavstängning som fick henne att missa OS, varit precis så dominant som man är van vid. Den norska superstjärnan har vunnit i stort sett varenda lopp hon ställt upp vid – och är den överlägset största lysande stjärnan inom sporten.

Kan tvingas avstå

Men i år kan hon tvingas att ändra sin försäsong ordentligt. Coronaviruset påverkar inte stora delar av den förra säsongen, och hur det blir med kommande världscupsäsong är fortfarande oklart.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden (winner) and Therese Johaug of Norway /second place) after finishing in the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Klart är i alla fall att åkarna påverkas på så sätt att gemensamma läger inte kan arrangeras, eller går till på annat sätt än vad som är vanligt. För just Therese Johaug så innebär det problem då hon de senaste åren alltid varit på höghöjdsläger under sommaren.

”Kan inte tänka på det…”

Det har lett till stor succé under säsongen, men nu kan hon tvingas att avstå höghöjdsträningen då det är oklart huruvida resande är okej under sommaren.

– Jag ska resa den dagen myndigheterna säger att det är okej att resa. Om de öppnar upp Italien kommer jag åka dit. Om de öppnar för USA, så har jag möjlighet att åka dit också, säger Johaug till VG.

200307 Therese Johaug of Norway in the mixed zone after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Norge har redan ställt in sina planerade höghöjdsläger, men Johaug hoppas kunna åka med landslagskamraten och vännen Ingvild Flugstad Östberg.

– Vi kan inte tänka på det. Men både Therese och jag tror att det kommer att öppnas möjligheter. Då kommer jag och Therese ta dem, säger Östberg.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!