Orden i Norge om Stina Nilsson – avslöjar nu hennes stora dröm efter att ha lämnat skidskyttet: ”Hon är väldigt motiverad”

Stina Nilsson är klar för en satsning i långlopp.
Nu avslöjar hennes norska lag stjärnans dröm.
– Hon är väldigt motiverad, säger Anders Aukland.

Det blev totalt fyra år som skidskytt för Stina Nilsson. När Nilsson först hade lämnat längdskidåkningen för en ny satsning, i en ny sport, så pekade utvecklingskurvan länge rakt uppåt. Men sen gick det tyngre för Nilsson, som under vintern mest har fått tävla i IBU-cupen.

Byter sport igen

Nilsson fick dessutom inte chansen i OS förra året, och inte heller i vinterns VM. Hon har dock hela tiden sagt att hon vill fortsätta inom skidskyttet, men i går kom chockbeskedet. Nilsson väljer, ännu en gång, att byta sport. I stället är det nu en satsning på långlopp som väntar för stjärnan.

Stina Nilsson har skrivit på ett tvåårsavtal med det norska storlaget Team Ragde Charge, som ägs av skidlegendarerna Jörgen och Anders Aukland.

– Jag känner att jag har fått ut min potential i skidskytte. Jag har hela tiden varit fascinerad och inspirerad av långlopp och Vasaloppet. När bröderna Aukland med Team Ragde Charge tog kontakt så kände jag ”YES”, det här vill jag gärna göra, berättade Stina i ett uttalande.

Hon drömmer om det

En stor anledning till att Nilsson nu väljer att satsa på långlopp har med världscupen att göra. Anders Aukland säger till norska TV2 att Stina Nilsson drömmer om den svenska klassiker-tävlingen.

– Hon önskar att tävla i Ski Classics. Hon är från Mora och Vasaloppet är ju en dröm för henne. Hon är väldigt motiverad och har rätt inställning. Vi är väldigt glada att ha henne i laget, säger han.

Stina Nilsson, skidskytte
240325 Stina Nilsson, Lima Skg 1 tävlar i skidskytte singlemix stafett under dag 6 av SM-veckan den 25 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0530

Tiril Eckhoff, skidskytteexpert på TV2, menar att Nilsson tagit rätt beslut.

– Långlopp kommer passa henne bra, men hon kommer få anstränga sig mycket för att ta upp kampen med de allra bästa, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev