Nya vändningen i bråket som skakat om skidvärlden – går nu till attack: ”Han är en idiot”

Bråket skakade om skidvärlden.
Nu ger sig finländske åkaren Joni Mäkis pappa(!) in i debatten.
– Han är en idiot…, svarar den ryske profilen Dmitrij Gubernijev.

Visst händer det att åkare hamnar i luven på varandra, och viss irritation brukar uppstå när det vankas masstart i skidtävlingarna. Men det som hände tidigare under vintern, mellan storstjärnan Alexander Bolsjunov och finländske Joni Mäki, hör definitivt inte till vanligheterna.

Stora bråket

I en stafett i världscupen så tampades Ryssland och Finland om andraplatsen, då Bolsjunov upplevde att han blev helt stängd av Joni Mäki. Ryssen valde att utdelade ett slag med sin stav mot finländaren mitt under upploppet, och när han åkte i mål så struntade han i att bromsa, och åkte i stället in i Mäki med full kraft.

210124 Alexander Bolshunov of Russia and Joni Maki of Finland in the Men’s Relay 4×7.5 km during the FIS Cross-Country World Cup on January 24, 2021 in Lahti. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Bråket mellan de båda fick enorm uppmärksamhet, och Bolsjunov straffades med böter men klarade sig undan sportsliga konsekvenser. Under VM nu har han återigen dragit rubriker till sig då han inte gratulerade sin lagkompis i herrarnas sprintstafett i helgen. I den så blev Ryssland slagna av just Finland och Joni Mäki igen.

Nya attacken

Och efter söndagens tävling, där alltså Finland kom tvåa och Ryssland trea, så valde Joni Mäkis pappa(!) att hälla lite bensin på elden, genom att skicka en passning österut.

– Vi vann över Ryssland för andra gången. Det smakar riktigt gott, sa Tero Mäki.

210228 Alexander Bolshunov of Russia competes in the Men’s Cross Country Skiing Team Sprint final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 28, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Uttalandet har nåtts av ryske sportprofilen Dmitrij Gubernijev, som jobbar som kommentator under VM – och han gillar inte vad han hör.

– Jag läser inte finska artiklar, men Joni Mäkis pappa är en idiot. Normala människor behandlar andra med respekt. Den här matchen är verkligen inte över, säger Gubernijev enligt norska Dagbladet.

Joni Mäki och Alexander Bolsjunov har enligt uppgifter inte pratat ut om vad som hände, men ska dock ha kommit överens om att inte vara överens om vems fel det var, men de har båda sagt att de inte kommer att prata mer om händelsen i media.

DELA gärna artikeln för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Nya, oväntade beskedet – så gick det till när Linn Svahn petades ur VM-guldloppet: ”Linn ska ha cred för det”

Få våra nyhetsbrev!