Nya glädjebeskedet: Här tar Anna Holmlund sina första steg efter olyckan

Anna Holmlunds mål var att ta sina första steg före julafton – det har hon nu lyckats med.
– Jag tror inte det här är sant, säger Lars Holmlund till SVT.

Det har nu gått lite drygt ett år sedan Anna Holmlunds allvarliga skada i italienska Innichen. Holmlund har spenderat en lång tid på sjukhuset och rehabtränat med sjukgymnaster. Pappa Lars Holmlund berättade nyligen om den fantastiska resa hon gjort.
– Med hänsyn till det hon har varit med om, när vi kom till Italien och hon hade sju apparater som upprätthöll hennes liv, så är det en fantastisk resa hon har gjort. Det är bara Anna som kan göra det. Vi lever i nuet och ser vilka möjlighet varje ny dag ger och där kan vi se en bra kurva uppåt, sa han till Sportbladet i måndags.

”Jag tror inte det här är sant”

Holmlunds mål var att kunna gå före julafton. Det har hon nu klarat med flera dagars marginal. Pappa Lars har svårt att få fram orden när han ska beskriva bedriften.
– Jag tror inte det här är sant, säger Lars Holmlund till SVT.

Holmlunds framsteg har överraskat läkarna enormt. Och i dokumentärserien ”Skicrosslandslaget”, som sänds på Eurosport, har tittarna fått följa Holmlunds utveckling – som beskrivs som remarkabel.
– Den utveckling som Anna har gjort är ur medicinsk synpunkt remarkabel. Läkare vittnar om en utveckling som egentligen inte ska kunna gå att göra, säger Roberto Vacchi, berättarröst i serien.

Tidigare i veckan stod det också klart att pojkvännen Victor Öhling Norberg ordnat så att Holmlund ska vara med på Idrottsgalan, den 15 januari.

Se när Anna Holmlund tar sina första steg sedan olyckan här.

LÄS MER: Pojkvännens fina gest för Anna Holmlund: ”Väldigt snällt av honom att göra det”