Nya bakslaget för Frida Karlsson inför OS – tvingas till stor förändring: ”Haft några små hack på vägen”

Frida Karlsson tvingas stå över det viktiga höghöjdslägret i Val Senales.
Det meddelar landslaget i dag.
– Hon har haft några små hack på vägen, säger landslagschefen Anders Byström.

Förväntningarna på Frida Karlsson är verkligen skyhöga inför den nya säsongen, och med all rätta. Den unga svenskan har redan hunnit göra stora avtryck i flera mästerskap, och är redan etablerad i den absoluta världseliten.

Tvingas stå över

Men Karlsson har samtidigt haft problem med skador och sjukdomar och en hel del otur under sina år som elitåkare. Förra året så gjorde hon, till exempel, illa sig på sitt hotellrum under Tour de Ski, vilket ledde till att hon missade flera tävlingar och hon kände helt klart av smärtorna under lång tid.

Frida Karlsson, skidor
210110 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km cross-country skiing free technique mass start on January 10, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0112

Under sensommaren och hösten har hon dessutom tvingats stå över tävlingar i Sverige då hon tvingats dra i handbromsen. Nu kommer nästa bakslag. Karlsson tvingas stå över höghöjdslägret i Val Senales.

– I Fridas fall har hon haft några små hack på vägen, vilket gör att tränarteamet och hon själv anser att hon behöver träning i lågland i stället för på hög höjd, säger Anders Byström.

”Hon var sliten”

Anders Byström menar att Karlsson känt sig sliten, men att hon samtidigt kommer att få höghöjdsträning under vintern.

– Hacken är det vi varit öppna med hela vägen i höst, hon var sliten i samband med lägret i Trollhättan och inte kunde tävla där, sen var hon krasslig inför lägret i Frankrike och kom dit sent och fick inte ut mycket av det lägret. Hon kommer att vara extra mycket på höjd över jul så det blir tillräckligt för att vara redo för OS. Hon är klar för OS så hon behöver inte ha en effekt tidigt på säsongen.

Frida Karlsson, skidor
201219 Frida Karlsson efter en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

Även Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Calle Halfvarsson tvingas stå över lägret. Landslaget är på väg mot lägret i dag, där man kommer att bo på 1 800 meters höjd, och åka skidor på 3 000 meter. Lägret är viktigt med tanke på att OS, i februari, kommer att köras på hög höjd.

LÄS MER: Jättekritiken mot Victor Nilsson Lindelöf – sågas längs fotknölarna efter pinsamma krossen i helgen

Få våra nyhetsbrev!