Northugs sköna svar efter ryska påhoppet: "Det låter frestande..."

Northugs sköna svar efter ryska påhoppet: ”Det låter frestande…”

Petter Northug försvarade Stina Nilsson i skid-VM. Då fick den kontroversielle norrmannen helt plötsligt en hotellinbjudan från ryskt håll.

Ryskan Natalja Matvejeva blev rejält irriterad när Stina Nilsson ramlade i sprintfinalen och förstörde loppet för båda åkarna. Då fick svenskan oväntat stöd från Petter Northug.

Anledningen är att Northug inte ens vill se Matvejeva i skid-VM på grund av att hon åkte fast för bloddoping (Epo) 2009.
– När man åker dit för Epo måste det vara hårda straff. Epo är fusk på högsta nivå. Om du har blivit tagen för Epo borde du aldrig få tävla på den här nivån igen, sa Northug till norska Dagbladet.

Det fick ryskan att reagera hårt och slänga tillbaka en ännu mer oväntad hotellinbjudan.
– Alla har sin åsikt, alla personer och alla idrottare. Om Northug har något att säga till mig bor vi på ett hotell intill det norska lägret. Om Northug är en riktig man kommer han till mitt rum och pratar med mig om det, sa Matvejeva enligt Dagbladet.

Northugs svar på det? Låt oss säga att det är väldigt typiskt honom.
”Det låter frestande, men jag tror att jag väntar till efter mästerskapet inna jag hamnar i en hotellsäng med Matvejeva. Men vi kanske kan äta middag först?”, skrev Northug i ett sms-svar till norska tidningen.

LÄS MER: När Northug stod för det mest omänskliga rycket någonsin.