Norske storstjärnans oväntade jättehån mot William Poromaa – sågar svensken totalt: ”Han är inte…”

William Poromaa är i hetluften.
Nu får han hård pik från skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bö.
– Det finns inget extraordinärt i det, säger norrmannen till TV 2.

Oj, oj, oj, William Poromaa, nu är det hett om öronen. Ett uttalande i ett SVT-program om hur mycket han ogillar skidskytte har fått rejäl spridning. Nu haglar dissarna mot längdskidåkaren.

Poromaas utspel

Det var i den nya serien ”Kallprat” som William Poromaa totalt dissade skidskytte, och sa att han inte gillade sporten. Orden fick snabbt spridning och nådde bland annat franske skidskytten Quentin Fillon Maillet och svenska stjärnan Sebastian Samuelsson, som båda har dissat Poromaa på sociala medier och i intervjuer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, Johannes Thingnes Bö, skidor, skidskytte
240104 William Poromaa of Sweden in the mixed zone after men’s cross country skiing 20 km classic technique pursuit during Tour de Ski on January 4, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0827

Som det busfrö han är fortsatte Poromaa att elda på. 23-åringen postade ett eget inlägg på Instagram som svar, och beskrev skidskytte som en ”B-sport” i ett samtal med NRK. Nu har William återigen fått svar på tal.

Skidskyttens sågning

I flera år har Johannes Thingnes Bö dominerat skidskyttet på herrsidan. Han har vunnit och vunnit, tagit pallplats efter pallplats, och plockat hem många medaljer. Att Poromaa ogillar hans sport har Thingnes Bö en förståelse för.
– Vi är alla olika och gillar att titta på olika sporter. Jag är likadan. Det finns vissa sporter jag gillar bättre än andra. Det finns inget extraordinärt i det, säger skidskytten till norska TV 2.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, Johannes Thingnes Bö, skidor, skidskytte
231130 Sebastian Samuelsson of Sweden and Johannes Thingnes Bø of Norway after the men’s 4 x 7,5 km relay during the IBU World Cup on November 30, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0698

Men norrmannen kan ändå inte låta bli att skicka en rejäl pik till Poromaa, när han får frågan om han gillar att titta på längdskidor.
– Ja, jag tittar på längdskidor när det passar mig. Jag gillar att följa Johannes Hösflot Kläbo och de andra norrmännen. Det är många av dem som åker snabbt och det är helt klart att man har något att lära av de bästa där. Poromaa är inte en av dem, säger Thingnes Bö till den norska sajten med ett skratt. 

Vilken är din favorit av skidsporterna? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Calle Halfvarssons hårda kritik – efter stora snackisen om William Poromaa och Sebastian Samuelsson: ”Löjligt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev