Norska svaret till Sverige efter Kristine Stavås Skistads hånfulla gest mot Linn Svahn som alla pratar om: "Ska vara helt ärlig"

Norska svaret till Sverige efter Kristine Stavås Skistads hånfulla gest mot Linn Svahn som alla pratar om: ”Ska vara helt ärlig”

Kristine Stavås Skistad har väckt starka känslor i Sverige.
Och har fått ta emot en hel del hat efter sin hånfulla gest.
– Största komplimangen hon kan få är att bli hatad i Sverige, säger landslagskollegan Tiril Udnes Weng till TV2.

Sedan Therese Johaug lämnat längdskidåkningen har det inte varit så värst mycket rivalitet mellan grannländerna Sverige och Norge. Men den här vintern har norska sprintspecialisten Kristine Stavås Skistad tagit det till en helt annan nivå.

Skistads gest

Hon tjafsade med hela svenska damlandslaget under Tour de Ski och har också varit tydlig med att hon inte ens pratar med svenskorna på världscupen. Hon verkar älska att kivas och skicka iväg gliringar till sina sprintrivaler.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kristine Stavås Skistad, skidor
240210 Kristine Stavås Skistad of Norway competes in women’s sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on February 10, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

På lördagskvällen kom nästa upptåg när hon firade finalsegern i kanadensiska Canmore med att skicka en hånfull slängkyss till tvåan Maja Dahlqvist och trean Linn Svahn.
– Jag tyckte det var trevligt. Det kom i stundens hetta, förklarade hon i Viaplay efter loppet.

Norska svaret

Stavås Skistad la även upp en bild på sin slängkyss på Instagram, se här nedanför, och det inlägget har fått rejält med kritiska kommentarer och rena personpåhopp. Nu försvaras hon av sina norska landslagskollegor som bara ser det som en positiv grej.
– Jag flinade ordentligt, det måste jag säga. Hon gör det på sitt sätt, jag tycker bara det är roligt. Jag tänker att vi driver en underhållningsbransch, det måste vi komma ihåg, säger norske skidkungen Johannes Hösflot Kläbo till TV2.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240210 Linn Svahn of Sweden after women’s sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on February 10, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

Norrmännen uppskattar att 25-åringen bygger upp en stark rivalitet mot Sverige, så som det var förr mellan grannländerna i skidspåren. Lagkamraten Tiril Udnes Weng tycker också att folk överreagerar på ett oskyldigt skämt från Stavås Skistad.
– Jag tycker det är inom gränserna. Det är bara en slängkyss. Jag tycker det är många som är överkänsliga, för att vara helt ärlig. Skistad är en jättetrevlig lagkamrat, det finns inget ont i henne. Kristine tycker det är kul att reta upp svenskarna. Den största komplimangen hon kan få är att hon blir hatad i Sverige. Jag tycker det är kul att vi har fått den rivaliteten, säger Weng till norska tv-kanalen.

Vad tycker du om norskans beteende? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons okända drama med Maja Dahlqvist – nu avslöjas hemska sanningen: ”Det forsade blod”

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev