Norska storstjärnan öppnar upp om Stina Nilsson: "Jag tycker synd om henne"

Norska storstjärnan öppnar upp om Stina Nilsson: ”Jag tycker synd om henne”

Hon är världens hetaste skidskytt just nu.
Nu berättar Tiril Eckhoff att hon lider med Stina Nilsson.
– Jag tycker synd om henne, säger hon till SportExpressen.

Norska storstjärnan Tiril Eckhoff fick en blytung start på årets skidskyttesäsong. I världscuppremiären i finska Kontiolahti blev det hela sju bom och 30-åringen gick i mål på en bedrövlig 67:e plats.

Eckhoff briljerar

Men efter det har hon verkligen kommit ikapp och är nu i fullständig storform. Efter att världscupen drog igång igen efter juluppehållet har Eckhoff varit överlägsen.

Tiril Eckhoff, skidskytte
200222 Tiril Kampenhaug Eckhoff of Norway at zeroing ahead of women’s 4×6 km relay during the IBU Biathlon World Championships on February 22, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88121

Norskan har vunnit samtliga individuella lopp i världscupen och är glödhet inför stundande skidskytte-VM. Just nu ligger hon tvåa i den totala världscupen, efter landsmaninnan Marie Olsbu Röiseland.

Siktar mot VM

Eckhoff har vunnit både OS-guld och VM-guld under karriären men har fortfarande kvar att vinna den totala världscupen för att få till en perfekt karriär. Självklart är VM i slovenska Pokljuka ett stort mål den här säsongen men så är även att vinna världscupen.
– Det är svårt att göra det bra i hela världscupen och dessutom göra det bra i VM. Men jag hoppas kunna göra en bra plan inför VM och vara i bra form då också. Och att jag kommer att hinna få några sköna dagar i Oslo innan det, säger norskan till SportExpressen.

Stina Nilsson, skidskytte
201220 Lima SKG:s Stina Nilsson tävlar i skidskyttetävlingen ATG-Sprinten, en observationstävling för uttagning till världscupen och IBU Cup, den 20 december 2020 i Östersund. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0055

Samtidigt som norska storstjärnan stormar fram och radar upp segrar för tillfället går det fortsatt tufft för Stina Nilsson. Svenskan har fått en blytung inledning på IBU-cupen i tyska Arber och är långtifrån täten i nivån under världscupen.

Lider med Stina

Eckhoff lider verkligen med svenska debutanten.
– Jag tycker lite synd om Stina, hon har haft mycket press på sig. Trycket från media har varit stort. Men skidskytte och längdskidåkning är inte samma sak, och det är ju det här ett bra bevis på. Stinas resultat säger en hel del, säger norskan till kvällstidningen.

Tiril Eckhoff tror heller inte att vi kommer att få se Stina Nilsson i världscupen den här säsongen.
– Nej, det tror jag inte. Kanske nästa säsong, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Svensk pallsuccé i stafetten – efter stor dramatik

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!