Norska stjärnans syrliga passning till Sverige efter vinsten – pekar nu ut Jonna Sundling: ”Det hade varit segt att…”

Norska stjärnans syrliga passning till Sverige efter vinsten – pekar nu ut Jonna Sundling: ”Det hade varit segt att…”

Jonna Sundling fick se sig slagen av Kristine Stavås Skistad.
Då pikades hon av norskan.
– Det hade varit segt att inte vinna, säger hon.

Sjukdomar gjorde att mängder av stjärnor saknades när Dammens sprint avgjordes i Norge på tisdagen. Jonna Sundling fanns dock med, och många trodde att det skulle räcka långt, då hon senast kommer från ett VM som innebar dubbla guld.

Vann mot Sundling

Men Sveriges suveräna sprintlandslag har på senare tid fått rejäl konkurrens av norska Kristine Stavås Skistad, som fått ett gigantiskt genombrott under säsongen. Den unga stjärnan har visat flera gånger att hon kan hävda sig mot svenskorna, men fick se sig slagen i sprintfinalen av VM.

230314 Jonna Sundling of Sweden after competing in women’s classic technique sprint semi final during the FIS Cross-Country World Cup on March 14, 2023 in Norway. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

I Drammens sprint så fick norskan ännu en gång ställa sig högst upp på pallen. Hon och Sundling låg i täten under hela finalen, men i slutet gjorde norskan ett ryck, och Sundling kunde inte svara. Det var en maktdemonstration av Skistad mot världens bästa sprintåkare.

– Jag hade krafter kvar på slutet, det var skönt att jag klarade det, säger hon till Nettavisen efteråt.

LÄS MER: Calle Halfvarssons jättekritik – sågar egna tränarna efter besvikelsen: ”Det är en känga till dem”

Piken mot Sverige

Det var Skistads andra seger den här världscupsäsongen – och hon var tydlig med efteråt att det fanns betydelse att slå just Sverige, och hon nämnde själv Jonna Sundling.

– Det är bra, det är det. Jonna är en bra skidåkare, så det är skönt att göra det här på hemmaplan. Det hade varit lite segt att bli slagen av Sverige på hemmaplan, säger hon.

230314 Kristine Stavås Skistad of Norway celebrates after women’s classic technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 14, 2023 in Drammen. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Även i det svenska lägret var man imponerade av Skistad, och det hon visade upp under hela tisdagens sprint.

– Det var väntat att hon skulle gå bra här på hemmaplan. Det såg man tidigt i dag, att hon skulle vara med i toppen. Väldigt välförtjänt att hon vann, säger den svenska landslagschefen Anders Byström.

LÄS MER: Skidlandslagets drastiska åtgärd efter Frida Karlsson och Linn Svahns avhopp – agerar omedelbart