Norska stjärnans jätteoro inför OS – sågar sig själv efter mardrömshelgen: ”Kan bara hoppas på ett mirakel…”

Johannes Thingnes Bö fick ingenting att stämma i Oberhof.
Det oroar den norske skidskytten inför OS som bara är några veckor bort.
– Jag kan bara hoppas på ett mirakel, säger han.

Johannes Thingnes Bö är en av världens absolut bästa skidskyttar och är en tokgiven guldfavorit i OS i Kina. Men i en av de sista tävlingarna inför spelen så fick 28-åringen verkligen inte de svar han var ute efter.

Stora fiaskot

I fredagens sprint underpresterade Thingnes Bö, i extremt snöoväder ska tilläggas, och slutade på en 28:e plats. På söndagen skulle han försöka ställa allt till rätta igen i jaktstarten under söndagen, men kom till sist på en 21:a plats.

– Det är inte långt ifrån karriärens sämsta. Det är säkert tio år sedan sist det var så illa, säger norrmannen till NRK.

211204 Johannes Thingnes Bø of Norway competes in men’s 4 x 7,5 km Relay during the IBU Biathlon World Cup on December 4, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Han berättar vidare att han inte har någon förklaring alls till de svaga resultaten. 28-åringen menar att han testat på allt den senaste tiden, och förhoppningen är att det ska vända av sig själv.

– Jag har slut på idéer, jag vet inte vad jag ska göra. Nu får jag bara hoppas på ett mirakel, för det är inget som inte har prövats.

”Orolig inför OS”

Inga roliga ord att höra för den norska skidskyttepubliken. Särskilt inte när ett OS väntar om bara några få veckor. Och där tonar Johannes Thingnes Bö ner förväntningarna på sig själv.

– Klart jag är orolig inför OS. Det vore dumt att säga annat. Från och med idag är jag ingen medaljfavorit, men jag känner mig själv och vet att jag kan ta guld i OS, säger han.

211204 Johannes Thingnes Bø of Norway competes in men’s 4 x 7,5 km Relay during the IBU Biathlon World Cup on December 4, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Johannes Thingnes Bö kommer att träna vidare på egen hand. Han reser hem till Korsvinger och är där nästan en vecka innan han ansluter till den övriga landslagstruppen.

NRK-experten Emil Hegle Svendsen hoppas det får honom i gott slag inför vinterspelen i Peking.

– Det såg ganska svart ut, men jag hoppas att han inte stannar i det svarta hålet så länge – för det finns möjligheter där. Johannes har nog aldrig mött så tuffa motgångar som nu, men han är en krigare, säger han.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons tydliga svar till storstjärnan – slår tillbaka efter jättesågningen: ”Det tycker jag…”

Få våra nyhetsbrev!