Norska rivalens stora pik mot Stina Nilsson – som stoppades i Skavlan: ”Jag tror att hon...”

Norska rivalens stora pik mot Stina Nilsson – som stoppades i Skavlan: ”Jag tror att hon…”

Tiril Eckhoff fick uttala sig om Stina Nilsson i Skavlan.
Men den norska superstjärnans pik stoppades i svensk tv.
”Vi var helt enkelt tvungna att göra saker annorlunda den här veckan”, skriver Marianne Torp Kierulf, vd på produktionsbolaget Monkberry, till Expressen.

Stina Nilsson släppte tidigare under mars den stora bomben att hon väljer att sluta med längdskidor, för att i stället satsa på skidskytte. Nyheten har skapat enorma reaktioner i idrottsvärlden, och beslutet har både sågats och hyllats.

Norska piken

I helgen var Linn Svahn, Stina Nilssons förra lagkamrat som fått ett enormt genombrott under säsongen, gäst i Skavlan, och fick frågor om Nilssons beslut.

– Jag blev chockad, jag visste lika lite om det som alla andra, sa hon i programmet.

Stina Nilsson, skidskytte
191227 Stina Nilsson of Sweden during a press event ahead of Tour de Ski on December 27, 2019 in Lenzerheide. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Men även den norska skidskyttestjärnan, alltså Stina Nilssons nya rival, Tiril Eckhoff var med i programmet via videolänk – och kom då med en pik till svenskan.

– Det tog 20 år innan jag sköt fyra nollor i ett lopp. Nu kanske jag är en ”slow learner”, det kan ju vara så att hon är en skyttetalang. Vem vet? Men jag tror hon kommer få känna på att det inte är så lätt som det ser ut, sa hon.

Därför ströks det

Men… när programmet sändes så var Eckhoffs medverkan bortklippt.

”Eftersom vi hade Linn Svahn på plats i studion valde vi att använda tiden med henne i den svenska versionen av programmet, medan Tiril är med i den norska redigeringen”, skriver Marianne Torp Kierulf, vd för produktionsbolaget Monkberry, som producerar Skavlan, till Expressen.

Tiril Eckhoff, skidskytte-VM
200213 13.02.2020, Antholz, Italy (ITA): Tiril Eckhoff (NOR) – IBU World Championships Biathlon, medals, Antholz/Anterselva (ITA). Handout International Biathlon Union. Photo: Christian Manzoni / IBU / Handout / BILDBYRÅN

Men när programmet sändes i Norge på lördagskvällen så var dock Eckhoff med.

”Intervjun med Tiril Eckhoff gjordes efter att de svenska gästerna hade dragit. Vi tyckte att den svenska versionen av veckans ”Skavlan” blev bäst med gästerna tillsammans i studion nu när det var möjligt att få till”, skriver Marianne Torp Kierulf.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!