Norska rivalens stora hyllning – efter Kallas geniala drag

Norska rivalens stora hyllning – efter Kallas geniala drag

Charlotte Kalla bärgade i dag VM-silver efter en riktigt taktisk kupp på 10 kilometer klassiskt. Det förstörde helt och hållet för norska rivalen Heidi Weng som nu hyllar svenskan.

Det var en taktisk kupp som ledde till VM-silver för Charlotte Kalla och bröt ned Heidi Weng fullständigt på dagens 10 kilometer klassiskt. Kalla startade tidigt och kunde sedan ligga i rygg på Weng som låg ett varv efter.

Det tog kolen på norskan och gav svenskan en rejäl energikick.
– Jag var med och kämpade om pallen en period, men jag öppnade nog lite för hårt för jag var nog inte i så bra form som jag trodde. Jag borde ha sparat lite krafter på slutet för de sista 2-3 kilometerna var det förfärligt, säger Weng enligt Sportbladet.
– Det var kanske därför jag blev lite ivrig i starten för att ta igen henne (Kalla) så fort som möjligt, så det var lite dumt. Men hon såg stark ut. Än en gång kommer hon i mästerskap.

Weng tror att Kalla har mörkat formen tidigare under säsongen då svenskan haft det väldigt tungt. För när det är mästerskap levererar alltid Kalla, enligt norskan. Det går väl inte att få en bättre hyllning än så.
– Hon är en liten luring som är långt bak i början av säsongen och man tror det värsta. Men jag börjar tro att hon spelar ett spel för hon kommer när det gäller. Det verkar nästan så, hon kommer i OS, hon kom i Falun och fick guld – och i dag blir det silver. Hon är verkligen bra när det gäller, säger Weng enligt Sportbladet.

Guldet tog norska skiddrottningen Marit Björgen hand om. Ingen var ens i närheten av henne.

LÄS MER: Smarta taktiken: Så hjälpte norska åkarna Charlotte Kalla.