Norska orden – efter nya mardrömsbeskedet om Frida Karlsson: ”Det är synd om Johaug”

Frida Karlsson tvingas vila efter en hälsokontroll.
Då är det dystra miner i Norge.
– Det är synd för Therese Johaug och damskidåkningen, säger norske tränaren Ole Morten Iversen till Aftonbladet.

Frida Karlsson fick ett sensationellt genombrott förra säsongen. Stjärnskottet tog tre medaljer i VM och förväntningarna inför årets världscupsäsong var skyhöga.

Stoppas från tävlande

Men Karlssons premiärhelg i Ruka blev, likt för hela det svenska laget, en besvikelse. Och under måndagen kom nästa mardrömsbesked.

Frida Karlsson, världscupen
191123 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, kramas om av Charlotte Kalla, Piteå Elit SK, efter skidloppet över 10 km klassisk stil vid Gällivarepremiären den 23 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Karlsson har visat avvikande värden under en hälsokontroll, och har hädanefter fått restriktioner när det kommer till såväl träning som tävling – precis som den norska stjärnan Ingvild Flugstad Östberg, som fortfarande väntar på årets premiär. Hur länge Karlsson blir borta, eller i vilka avseenden hon inte uppfyller hälsokraven, är dock inte specificerat.

”Synd för Therese”

Men i Norge lider man med svenskstjärnan.

– Det är synd om Frida, men det är bra att stötteapparaten runt om passar på att hon inte går för långt. Hälsan är viktigast. Jag räknar med att hon får samma hjälp som Ingvild får och hoppas att hon kommer igen så fort som möjligt. Hälsan är viktigast, säger tränaren Ole Morten Iversen till Aftonbladet.

190226 Therese Johaug of Norway and Frida Karlsson of Sweden celebrates after competing in women’s 10 km classic during the FIS Nordic World Ski Championships on February 26, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Framför allt menar han att det är en förlust för damskidåkningen… och en viss Therese Johaug.

– Vi vill gärna ha konkurrensen och det synd för Therese (Johaug) och damskidåkningen, men Fridas hälsa är viktigast, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!