Norska jätteilskan efter svenska silverjublet i stafetten: ”Hon körde på mig!”

Charlotte Kalla och Stina Nilsson missade OS-guldet.
Men knäckte ändå norskorna i finalen av sprintstafetten.
Nu rasar norskorna efter det svenska silverjublet.

Det blev en riktig, riktig rysare i damernas sprintstafett i dag. Redan tidigt i finalen kunde man se att det skulle komma att handla om Sverige, Norge och USA ända fram till mållinjen. Och det gjorde det verkligen.

Ruskig spurtduell om guldet

För på sistasträckan blev det en superrysare mellan Sveriges Stina Nilsson, Norges Maiken Caspersen Falla och USA:s Jessica Diggins. Men sedan hände något i den sista backen.

Nilsson hakade ihop med Falla och även om båda lyckades hålla sig kvar på benen så blev just den händelsen avgörande för norska guldchansen, enligt norskorna själva. Diggins tog hem guldet efter en ruskig spurtduell med Nilsson och Norge fick nöja sig med brons.

”Stina kör in i henne”

Efter loppet var det sedan rejält irriterat i det norska lägret. Falla var tydligt upprörd för guldmissen. Och att Stina tagit alldeles för mycket plats både på upploppet och även påkörningen i backen.
– Det var inte bara på upploppet. Hon kör på mig i den sista backen så jag tappar både fart och balans. Det är tråkigt att man inte får chansen i ett upplopp som jag tränat så mycket för, säger Falla enligt Sportbladet.
– Jag ser härifrån hur Stina kör in i henne och det gör att Maiken tappar mycket. Vi var tre jämna lag och det är små marginaler, säger lagkamraten Marit Björgen enligt kvällstidningen.

Stina Nilssons egna ord

Den utpekade Stina Nilsson såg dock inget fel hennes åkning på sistasträckan.
– Vi åker ihop det lite och tappar lite fart. Men vi räddar upp det och det blir inget fall, säger svenskan till Sportbladet.
– Jag kan bara säga hur jag upplevde det, och jag gjorde det bästa av situationen som skedde.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Per Elofssons sågning efter medaljmissen: ”Tar TVÅ felaktiga beslut”

Stina och Kalla efter OS-silvret:

SVERIGE TAR OS-SILVER: SVENSKORNA MISSAR GULDET EFTER DRAMA