Norska flickvännens hjärtevärmande hyllning efter Edvin Angers monstersuccé: ”Det är helt sjukt!”

Edvin Anger tog sin första pallplats i karriären under onsdagen.
Nu hyllas han stort av norska flickvännen Emma Axelsson.
– Jag kände det på mig, säger hon till VG.

Edvin Anger har länge varit en stor skidtalang och en av de bästa U23-åkarna de senaste par säsongerna. 21-åringen har imponerat mest i sprint, men har aldrig nått fram till den där topp tre placeringen.

Anger överraskades

Anger fick en tuffare start på Tour de Ski. I första etappen, hans specialité sprint, åkte Edvin ut redan i kvartsfinal efter att ha placerat sig sist i sitt heat. Och de resterande etapperna har han haft svårt att komma särkilt högt i resultatlistorna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, Tour de Ski, Emma Axelsson, längdskidor
240103 Edvin Anger of Sweden celebrates after men’s sprint final during Tour de Ski on January 3, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0825

Kanske var det just därför som Angers flickvän Emma Axelsson beslutade sig för att överraska honom genom att plötsligt dyka upp i Davos tillsammans med både hennes och Edvins familj. Något som chockade Anger.
– Jag höll på att backa in i väggen, jag blev rädd för mig själv. Jag skulle ut och springa. Så öppnade jag dörren och så satt hela jävla gänget stilla längs väggen. Jag tänkte ”det här stämmer fan inte”. Men det är jättekul, sa han till Sportbladet efter överraskningen.

Flickvännens hyllning

När det sedan var dags för sprinten var det Edvins tur att överraska. Han gjorde genomgående en mycket bra sprint, när Emma Axelsson, som också är skidåkare, med familj stod på läktarna och hejade.
– Det går bra att heja på en svensk, jag är halvsvensk, så jag växte upp med att heja på Sverige.
– Det är mycket bättre att vara här (än hemma), stämningen och allt runt omkring, att träffa honom, säger Axelsson till VG.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, Tour de Ski, Emma Axelsson, längdskidor
240103 Edvin Anger of Sweden with his girlfriend after men’s sprint final during Tour de Ski on January 3, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0825

Den bra formen höll sig till finalen där Anger blev tvåa och därmed tog karriärens första pallplats i världscupen. Det blev stor glädje för Edvin som firade och kramades med ett gäng personer på stadion. Sen hyllades han av kärleken.
– Det var helt sjukt. Jag kände det på mig, att idag kommer han att gå bra. Det var jättekul, säger Emma Axelsson till den norska tidningen.

LÄS MER: Calle Halfvarssons helt brutalt ärliga sågning efter nya fiaskot i Tour de Ski: ”Det är godnatt – nu är det över”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev