När folkkäre Magdalena Forsberg skulle lära en rostig André Pops skidskytte – och ingen kan hålla sig för garv

När folkkäre Magdalena Forsberg skulle lära en rostig André Pops skidskytte – och ingen kan hålla sig för garv

Hon har flera mästerskapsmedaljer på meritlistan.
Det till trots antog André Pops utmaningen att möta Magdalena Forsberg i skidskytte. Och resultatet får alla att brista ut i skratt.

Magdalena Forsberg är en av Sveriges absolut största idrottare genom alla tider. Svenskan har otaliga VM-medaljer på sin meritlista, men även två stycken OS-brons i Salt Lake City år 2002.

Makalösa karriären

För sina insatser i skidspåren har Magdalena Forsberg hyllats stort. Hon har blivit tilldelad ärofyllda jerringpriset hela fyra gånger, som går till en framgångsrik svensk idrottare för årets bästa prestation, och har blivit enormt populär bland det svenska folket.

Foto: YouTube

Men det kanske mest anmärkningsvärda var att Magdalena Forsberg stod noterad för makalösa 42 (!) världscupssegrar när hon valde att lägga geväret på hyllan efter säsongen 2002.

Efteråt har hon bland annat ägnat sig åt att agera expert i SVT:s Vinterstudion, där hon levererat många pricksäkra analyser genom åren. Och som en av Sveriges mest framgångsrika skidskyttar har hon mycket kunskap att dela med sig av – som hon en gång försökte överföra till programledaren André Pops direkt vid skjutvallen.

”Ser ut som Åsa-Nisse”

Magdalena Forsberg skulle nämligen snabbt lära Pops skidskytte för att sedan duellera mot den folkkäre SVT-profilen. Och föga överraskande blev han ordentligt krossad av den tvåfaldige OS-bronsmedaljören – och efteråt kunde ingen i studion hålla sig för skratt.

Foto: YouTube

I studion fanns även bland andra experten Kalle Grenemark, som kom med den mest klockrena piken till André Pops.

– Du ser ut som Åsa-Nisse, säger han i studion när André Pops åker in på vallen för att skjuta.

Se klippet här:

LÄS MER: Sjuka siffrorna bakom ”Mondos” världsrekordshopp – så högt hoppade stjärnan egentligen: ”Det är ruskigt”