Miljonregn över Stina Nilsson efter fenomenala säsongen – slår rivalen Björgen

Stina Nilsson stod för en mycket framgångsrik världscupsäsong och slutade totalt fyra. Men på pengalistan klättrar hon ännu högre upp bland världseliten. Svenskan har tjänat näst mest i tävlingspengar av alla på damsidan.

Världscupsäsongen är över och Stina Nilsson slutade på en fin fjärdeplats i den totala världscupen och en andraplats i sprintcupen. Hon var dessutom den åkare som tog flest antal världscupsegrar under säsongen.

Hennes nio segrar är ett historiskt rekord som ingen annan svensk åkare klarat av tidigare.
– Jag är väldigt nöjd med de steg som jag tagit i distans och sprint. Den här jämnheten har jag inte haft tidigare. När jag blivit starkare i distansåkningen orkar jag bättre i sprintheaten. Jag hinner tänka, lägga upp bra planer under loppen och det har varit en nyckel, sa Stina Nilsson till Sportbladet efter helgens sprinttävling i Quebec.

Framgångarna i skidspåren har också smittat av sig på hennes ekonomiska förutsättningar. Enligt det internationella skidförbundets, Fis, lista över intjänade tävlingspengar är Nilsson den åkare som tjänat näst mest av alla på damsidan. Totalt har hon tjänat in hela 1,4 miljoner kronor den här säsongen och det är endast den totala världscupsegraren Heidi Weng med sina 2,4 miljoner kronor som har tjänat mer.

Sett till både dam- och herrsidan är Nilsson den åkare som tjänat fjärde mest av alla. Norges Martin Johnsrud Sundby och ryske Sergej Utsjugov tar sig in före svenskan på listan. Men en riktig fjäder i hatten av Nilsson att slå de båda norska rivalerna Marit Björgen och Ingvild Flugstad Östberg på pengalistan.

LÄS MER: Petter Northugs kaxiga hån efter oväntade petningen