Mardrömsbeskedet: Stina Nilsson i kraftig krasch under träning – har fått en fraktur

Stina Nilsson kraschade på träning.
Skidskyttestjärnan har fått en fraktur i armbågen och tvingas till vila.
– Hon kan inte belasta armbågen och köra med två stavar på sex veckor, säger landslagsläkaren Lykke Tamm.

2020:s stora bomb i idrotts-Sverige är Stina Nilsson. Det var i vintras som längdstjärnan meddelade att hon byter sport, och alltså lämnar den idrott hon varit så framgångsrik i.

Kraschade under träning

I stället blir det framöver en satsning inom skidskyttet. Nilsson har redan tagits med i landslagstruppen till kommande säsong, och förhoppningarna om att hon ska göra resultat redan till hösten och vintern är stora.

Stina Nilsson
200422 Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 22 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson

Men nu har hon åkt på ett rejält bakslag. På torsdagen meddelade nämligen skidskytteförbundet att Nilsson kraschat under en träning i Östersund, och fått en fraktur i armbågen.

Tvingas till vila

Hon tvingas därmed till vila.

– Stina har en mindre fraktur vid armbågen som behandlas med avlastning. Jag känner mig trygg i den expertishjälp Stina får i Östersund och det finns mycket goda förhoppningar på att läkningen kommer gå bra säger landslagsläkare Lykke Tamm, och fortsätter:

– Träningsmässigt måste vi nu hitta alternativträning då hon inte kan belasta armbågen och köra med två stavar på sex veckor.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Stina Nilsson på en träning i skidskytte den 7 april 2020 i Östersund. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Olyckan kom på ett rullskidorpass.

– Det känns givetvis väldigt tråkigt att kraschen resulterade i en fraktur, men jag känner mig samtidigt otroligt tacksam att jag har ett så bra team runt mig. Jag ska inte glömma bort att det är en fraktur, men jag känner mig redan mycket bättre och tror på snabb läkning, säger hon.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!