Maja Dahlqvist och Moa Ilar säkrade SM-guldet – slog förhandsfavoriten och snuvade Ebba Andersson

Det blev en duell mellan förhandsfavoriten Piteå och Falun Borlänge i damernas skidstafett under SM i Boden. Till slut var det Falun Borlänge som var starkast, och kunde säkra klubbens första SM-guld.
– Vi var sugna på guld, vi är supernöjda, säger Moa Ilar i SVT.

De två lagen bröt sig loss redan på den första sträckan, efter att Emma Ribom och Moa Hansson lämnat resten av startfältet bakom sig.

På den andra sträckan tog Ebba Andersson och Moa Ilar över, där den senare försökte med en attack men utan att få någon lucka. Duon växlade samtidigt till lagens respektive avslutare: Lisa Eriksson för Piteå och Maja Dahlqvist för Falun Borlänge.

Allt kom att avgöras i den sista backen innan upploppet. Där visade Dahlqvist upp sina kvalitéer och kunde säkra SM-guldet efter ett imponerande ryck.

Artikeln fortsätter nedanför.

SM-guldet är Falun Borlänges första i damstafett.
– Det känns sjukt bra. Det var det absolut bästa som kunde hända oss i dag, vi har ju aldrig tagit SM-guld, säger Dahlqvist.

På herrsidan blev det med minsta möjliga marginal SM-guld till Piteå – efter att Johan Häggström spurtat ner Edvin Anger med en tiondels sekund.
– Edvin var först in på upploppet i går och tog hem det, så jag tänkte att jag provar hans melodi i dag. Jag hade jättebra skidor, det var bara att försöka ta hem det, säger Häggström efter segern.

Anger, som körde i Åsarna tillsammans med Jens Burman och William Poromaa, gjorde ett försök att avgöra under det sista varvet när han lade in ett ryck, men lyckades inte hålla undan och allt avgjordes på upploppet.

Där kunde Häggström passera mållinjen först, och fick fira tillsammans med lagkamraterna Viktor Brännmark och Fredrik Andersson.
– Jag fick en ganska stor lucka men det hjälpte inte. Jag är skitbesviken, det är dåligt, säger Anger.

Dela artikeln för att gratulera SM-guldvinnarna!

LÄS MER: Ebba Anderssons jätteilska efter okända dramat i skidspåren – lämnade SM-loppet i ren raseri: ”Jävla skit!”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev