Linn Svahns starka bekännelse om mardrömmen – nu berättar hon sanningen: "Det är få som förstår"

Linn Svahns starka bekännelse om mardrömmen – nu berättar hon sanningen: ”Det är få som förstår”

Linn Svahn har gått igenom ett rent helvete.
Nu öppnar svenskan upp om den tuffa tiden.
– Jag tror det är få som förstår hur mycket som har krävts av mig, säger 22-åringen i en intervju.

Över ett och ett halvt år har gått sedan svenska längdskidåkerskan Linn Svahn stod på startlinjen senast. Under tiden har 22-åringen genomgått två operationer, lång rehabilitering och missat en hel skidsäsong.

Svahns mardröm

Det har verkligen inte varit lätt för svenska skidstjärnan som nu öppnar upp om mardrömstiden.
– Det har varit en ganska lång resa. Det har varit nästan ett helt år med rehab och allt vad det innebär. På något vis har det varit en häftig resa, man får hela tiden se utveckling, men det är inte något jag vill vara med om igen i min karriär, säger hon i en intervju med LT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
210225 Linn Svahn of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing Sprint semi final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0078

Med hårt slit och en enorm drivkraft har Svahn kämpat sig tillbaka och är nu redo att gå in helhjärtat i en ny skidsäsong. Under den långa rehabiliteringen har svenskan haft personlige tränaren Ola Ravald och fysioterapeuten Marcus Bystedt vid sin sida, de har varit ovärderliga för hennes väg tillbaka.
– Det är en oerhört lång process, jag tror att det är få som förstår hur mycket som har krävts av mig och alla runt omkring mig. Det är en resa som vi gjort tillsammans, för att ha mig tillbaka i slag för att kunna åka skidor igen och tillbaka till ett vanligt idrottsliv. Det är jag riktigt stolt över. De är guld värda, allihop, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Stina Nilssons stora förvåning efter helmärkliga kärleksryktet – svenskan avslöjar nu sanningen

Tydliga målet

Det stora målet med kommande säsongen är så klart skid-VM i Planica, Slovenien, under månadsskiftet februari-mars 2023. Då kommer Svahn göra allt för att ta karriärens allra första mästerskapsmedalj.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
211015 Linn Svahn poserar för ett porträtt den 14 oktober 2021 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0055

Hittills har hon bara ett JVM-brons att visa upp i prisskåpet efter att skid-VM 2021 påverkades av axelskadan och hon bara mäktade med en 11:e plats i Oberstdorf. Och vinter-OS 2022 missade Svahn helt, nu hoppas hon kunna ta revansch efter de tuffa åren med en VM-medalj.
– Jag drivs av att ha tydliga mål och höga målsättningar, men jag har inga tunga mästerskapsmeriter. Jag har lyckats bra på världscup men inte på mästerskap. Det är någonting jag vill ändra på. Jag vill ta mig dit och åka så fort jag kan på VM-sprinten. Det hade jag som mål för två år sedan och var väldigt väl förberedd för det. Det vill jag fortsatt ha som mål nu och göra allt jag kan för att vara så förberedd som möjligt för det, säger Linn till lokaltidningen.

Visst förtjänar Linn Svahn en riktig succésäsong? Dela artikeln och stötta svenskan!

LÄS MER: Frida Karlssons vågade ord till Bianca Ingrosso – som får alla att skratta hejdlöst: ”Inte som Bianca…”