Linn Svahns oväntade ord om Stina Nilsson – som får alla att skratta: "Hade kunnat bli riktigt blodigt…"

Linn Svahns oväntade ord om Stina Nilsson – som får alla att skratta: ”Hade kunnat bli riktigt blodigt…”

Hon gjorde storsuccé under årets skidsäsong.
Nu berättar Linn Svahn om framgången och bjuder på oväntade ord om Stina Nilsson.
– Det hade kunnat bli riktigt blodigt, säger 20-åringen i ”Skavlan”.

20-åriga Linn Svahn blev hela skidvärldens största utropstecken senaste säsongen. Den unga svenskan överraskade alla och tog hem den totala sprintcupen efter tre segrar på världscupen.

Svahns storsuccé

Snacka om storsuccé och ett enormt genombrott för Svahn. Men det har varit en lång väg till framgång för svenska stortalangen.

Linn Svahn, skidlandslaget
200304 Linn Svahn of Sweden is being interviewed after the women’s sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 4, 2020 in Drammen. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

På fredagskvällen gästade hon SVT:s ”Skavlan” och berättar om den tuffa tiden på skidgymnasiet. När hon börjad träna alldeles för mycket.
– Jag gick över inte bara en eller två gränser utan var ganska långt över gränsen för vad jag klarade av, berättar Svahn tv-programmet.

”En tuff period”

Det slutade med träningsförbud för tonåringen. Men det trotsade hon ändå.
– Jag hade väldigt många runtomkring mig som försökte få mig att inse att det här är inte bra vad du håller på med. Jag fick inte träna, men då fick jag hoppa ut genom fönstret för att få göra det. Det var en ganska tuff period. Men när jag väl förstod att jag behövde förändra mitt tankesätt, det handlar inte alltid om att träna mest utan bäst. Det har tagit mig dit jag är i dag, säger hon.

Stina Nilsson, skidskytte
191227 Stina Nilsson of Sweden during a press event ahead of Tour de Ski on December 27, 2019 in Lenzerheide. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Svahn får även frågor om landslagskollegan Stina Nilsson chockbesked att lämna längdskidor för skidskytte. 20-åringen erkänner att hon inte hade någon aning om Nilssons planer på att byta sport men bjuder också på oväntade ord som leder till stor skrattfest.

Om Stina Nilsson

Då Svahn säger att hon själv är långt ifrån att byta längd mot skytte.
– Jag läste en kommentar. Jag hade blivit ganska arg och de hade fått det på film. Det var en som skrivit att det var tur att Linn Svahn inte håller på med skidskytte, för det hade kunnat bli riktigt blodigt, säger Svahn i ”Skavlan”.

Orden får programledaren Fredrik Skavlan att tappa det helt och vika sig av skratt. Även de andra gästerna Niklas och Jenny Strömstedt samt Agnes Wold skrattar åt det oväntade svaret.

Videoklippet som Svahn pratar om är det som blev vitalt under Ski Tour när hon missade sprintfinalen och slog sönder sin skidstav mot en träningscykel i ren ilska.

LÄS MER: Tungt besked för Stina Nilsson – bakslag direkt i nya sporten: ”Hon stryks förstås”