Linn Svahns nya ord om att lämna svenska landslaget – berättar nu ärligt: "Jag är inte i behov av det"

Linn Svahns nya ord om att lämna svenska landslaget – berättar nu ärligt: ”Jag är inte i behov av det”

Linn Svahn kommer inte träna med landslaget.
Nu berättar hon om beslutet.
– Jag är inte i behov av den sparringen, säger hon.

Det slog ned lite som en bomb tidigare i veckan. Linn Svahn har valt att lämna det svenska landslaget, och kommer i stället att satsa vidare på egen hand.

Svahns oväntade besked

Sprintstjärnan skadade axeln olyckligt förra säsongen, och har varit utanför spåren sedan dess. 22-åringen menar att nobba landslaget var det bästa för henne kommande säsong.

”Jag vill jobba tightare med mitt egna team på hemmaplan och lägga upp en plan som är optimal både för min återhämtning i skadan och utvecklade och motiverande mot mina framtida mästerskapsmål”, sa Linn Svahn i ett pressmeddelande.

Linn Svahn, skidor
210102 Linn Svahn of Sweden celebrates after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique mass start during Day 2 of Tour de Ski on January 2, 2021 in Val Müstair. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0097

Under den här säsongen har Linn Svahn arbetat på egen hand för att återhämta sig från sin skada. Det har givit henne nya insikter.

– Jag har styrt allting helt och hållet själv och jag gillar att ha det egna ansvaret och vara den som är bossen över min satsning, säger hon till SVT och fortsätter:

– Vill nyttja de förutsättningar som finns på hemmaplan, de är riktigt bra. Jag har skapat ett så bra team, som jag är så stolt över.

”Inte i behov av det”

22-åringen medger att Sveriges landslag är ett av världens starkaste, och att hon vet om chansningen att inte sparras tillsammans med de allra bästa.

– Samtidigt har jag fördelen att det finns extremt många bra skidåkare och många av dem som är med i landslaget finns i Östersund. Och i dagsläget är jag inte i behov av den sparringen som kan fås på landslagssamlingar.

210301 Linn Svahn of Sweden at a cross country skiing training session during the FIS Nordic Ski World Championships on March 1, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Det är ännu oklart när Linn Svahn åter är redo att stå på startlinjen. Stjärnan har däremot tidigare sagt att hon siktar och satsar mot VM i Slovenien nästa vinter.

LÄS MER: Stjärnans jättehyllning till Sverige – tror inte att någon kommer hota Jonna Sundling och gänget: ”Ser inte…”

Få våra nyhetsbrev!