Linn Svahns nya ord efter jätteilskan mot Ebba Andersson – oerhört ärliga insikten om sig själv: ”Förvandlas till en ragata”

Linn Svahn känner knappt igen sig själv.
När hon öppnar upp om bråket med Ebba Andersson.
– Då hade vi inte varit bästa vänner, erkänner Svahn för Expressen.

Det har blivit dags för ny världscuphelg i Oberhof, Tyskland, och ett namn som är på mångas läppar nuförtiden är Linn Svahn. Svenskan visade under Tour de Ski att hon är tillbaka på allvar igen efter sina tuffa problem.

Svahns ilska

Efter dubbla operationer och två års rehabilitering för axelproblem har Svahn fått kämpa sig tillbaka. Under minitouren vid årsskiftet vann svenskan tre av sju etapper och visade alla att hon är en av världens bästa sprintåkare igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240106 Frida Karlsson and Linn Svahn of Sweden after the women’s 15 km classic technique mass start during Tour de Ski on January 6, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0830

Nyligen gästade hon också SVT-programmet ”Kallprat” och då blev det rejält obekväm stämning för Linn. När hon fick titta tillbaka på sig som 20-åring och hur fly förbannad hon blev på lagkamraten Ebba Andersson efter en krasch i Ruka för över tre år sedan.
– Det där är pinsamt att se. För det är inte bra hanterat. Man kan tänka att jag borde ha tyglat mig, men jag kunde tydligen inte det, berättar hon i tv-programmet.

”Inte vänner”

Svahn blir illa till mods när hon får se bilderna på sig själv för tre år sedan och hur arg hon kunde bli som ung skidåkare.
– Om jag fått möta den jag var för fyra år sedan i dag… då vet jag inte om vi varit bästa vänner. Jag tror inte det, säger Svahn till Expressen och förklarar varför.
– Det är så livet är. Mycket förändras – däribland man själv. Då kändes det som hela livet hängde på att vinna en skidtävling, men där är jag inte nu. När jag väl står på startlinjen är det viktigast av allt. Men inte annars. Och det känns ganska skönt nu. Det finns värre saker än en krasch i Ruka här i livet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
240102 Ebba Andersson of Sweden at a press event during Tour de Ski on January 2, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0822

24-åriga Linn Svahn har ett helt annat lugnt i sig nuförtiden och kan hantera sina känslor mycket bättre. Vinnarskallen finns fortfarande kvar men hon eldar inte upp sig på det extrema sättet som när hon var ung.
– Jag bryr mig fortfarande, det ska jag göra. Men jag bryr mig inte längre på det sättet att jag förvandlas till en ragata, säger hon till kvällstidningen.

Vad tycker du om Linn Svahns ärliga ord om sig själv? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Kristine Stavås Skistads oerhört vackra gest – efter stora ilskan från Linn Svahn: ”Ett särskilt tack till dig”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev