Linn Svahns chockbesked – lämnar landslaget: "Vi kommer sakna henne"

Linn Svahns chockbesked – lämnar landslaget: ”Vi kommer sakna henne”

Linn Svahn lämnar det svenska skidlandslaget.
Det meddelar förbundet i dag.
– Det är ett tråkigt besked så klart. Linn är en frisk fläkt som sätter färg både i och utanför spåret. Vi kommer sakna henne, säger längdlandslagets chef Anders Byström.

Linn Svahn har i ett års tid jobbat med sin rehabilitering. Det var under en tävling i Ulricehamn som Svahn skadade sin axel.

Operation följde och det innebar att svenskan inte kunde delta i OS-tävlingarna i Peking.

En tuff tid för 22-åringen, som säsongen innan var världens främsta sprintåkare på damsidan.

210301 Linn Svahn of Sweden at a cross country skiing training session during the FIS Nordic Ski World Championships on March 1, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Nu är målsättningen i stället inställd på säsongen 2022/23 och framför allt VM nästa år.

Då väljer Linn Svahn oväntat nog att stå utanför skidlandslaget.

– Det här beslutet grundar sig i att jag vill jobba tightare med mitt egna team på hemmaplan och lägga upp en plan som är optimal både för min återhämtning i skadan och utvecklade och motiverande mot mina framtida mästerskapsmål, säger Linn Svahn i ett pressmeddelande.

Linn Svahn, skidor
210225 Linn Svahn of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing Sprint semi final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0078

Landslagschefen Anders Byström:

– Det är ett tråkigt besked så klart. Linn är en frisk fläkt som sätter färg både i och utanför spåret. Vi kommer sakna henne, säger han.

– Vi har full respekt för hennes beslut och ser fram emot att få tillbaka Linn när tiden är mogen. Min förhoppning är att hon står på startlinjen om inte förr så i alla fall på VM i Planica som är vinters stora höjdpunkt i februari 2023, avslutar Anders Byström.

Få våra nyhetsbrev!