Linn Svahn bryter tystnaden efter stora oron – öppnar upp om historiska loppet med lillasystern

Linn Svahn är tillbaka på allvar igen.
Nu ska hon för första gången någonsin tävla tillsammans med lillasystern Alva.
– Jag har gjort allt för det här, säger storasyster till SportExpressen.

Hon slog igenom enormt för några år sedan och vann den totala sprintcupen från ingenstans. Men därefter kom två oerhört tuffa år för svenska Linn Svahn.

Linns frånvaro

23-åringen fick två säsonger förstörda på grund av en axelskada men i julas var Svahn äntligen tillbaka igen på allvar. Då visade hon snabbt sin stora potential och imponerade omedelbart för att hinna ta en plats i svenska VM-truppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
230219 Linn Svahn of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Väl under mästerskapet i Planica imponerade Linn återigen med två fjärdeplatser. Men sedan försvann hon igen och oron växte återigen för att det var något nytt bakslag.

LÄS MER: Nya förklaringen till stora mysteriet om Elvira Öbergs oväntade problem: ”Vi misstänker att…”

Lillasyster Svahn

Nu bryter hon tystnaden om vad som egentligen hände.
– Det bara small till rejält. Jag blev jättesjuk, erkänner Linn Svahn för SportExpressen.
– Jag var nere för räkning i två veckor. Och det var tungt, direkt dagarna efter VM kände jag annars att formen bara blev bättre och bättre.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alva Svahn, skidor
221211 Alva Svahn, Östersunds SK, efter skidloppet över 7,5 km klassisk stil den 11 december 2022 i Idre. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0139

Svahn trodde att säsongen var helt körd efter sjukdomsbeskedet och har verkligen fått kämpa för att göra comeback till säsongsavslutningen med SM i Kalix. För då väntar ett historiskt lopp för svenskan som för första gången ska tävla ihop med lillasystern Alva, 18 år.
– Jag har gjort allt för att hinna bli frisk för det här. För jag ska ju köra sprintstafett med lillasyrran, säger Linn i intervjun.

LÄS MER: Frida Karlssons helsköna känga till herrarna i landslaget – efter chocken på vilda festen: ”Det var helt sjukt!”

Alva Svahn blev nyligen ny svensk juniormästare i sprint och även om hon är ung bildar hon en farlig duo tillsammans med storasyster.
– Det här är jättecoolt. Stafetter i allmänhet tycker jag är den ultimata tävlingsformen – när du inte bara kör för dig själv utan även någon annan. Och när du nu får köra för din lillasyrra… Då blir det ju ytterligare en dimension. Jag har nästan fått nypa mig i armen under dagen, säger Linn Svahn till kvällstidningen.

Vad tycker du om Linn Svahns säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: