Linn Svahn avslöjar stenhårda satsningen mot OS efter tuffa VM-besvikelsen: ”Jag är ingen sadist – men…”

Skid-VM blev en stor besvikelse för Linn Svahn.
Nu jagar hon revansch till vinter-OS med stenhård träning.
– Man måste plåga sig emellanåt, säger hon i en intervju med DN.

Hon hade dominerat sprinten under hela säsongen. Men när det var dags för skid-VM gick det inte att känna igen guldfavoriten Linn Svahn.

Svahn om OS

Svenskan fick lämna sitt första stora mästerskap utan någon medalj och med bara en start. Nu är det stora målet att gå ”all in” för vinter-OS i Peking 2022.

Linn Svahn, skidor
210225 Linn Svahn of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing Sprint semi final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0078

Förberedelserna är redan igång och jakten mot OS-guld har börjat med stenhård träning för 21-åringen.
– Jag skulle inte säga att jag är sadist. Så här är det ju, vill man bli bra på någonting så krävs det hårt arbete oavsett om det handlar om elitidrott eller något i vardagslivet. Det enda man tänker på då är ”hur ska jag göra det här så bra som möjligt för att nå utveckling”. Jag kastar inte in handduken, jag är inte den som är den, säger Svahn i en intervju med DN.
– Jag tror på nåt vis att man måste härda sig så mycket som möjligt, det innebär att man plågar sig emellanåt. Det finns en tjusning i det, skulle jag nog säga.

”Tatuera in”

Efter VM-besvikelsen är Svahn fast besluten att göra sitt yttersta för att kommande OS-säsongen ska bli så bra som möjlig.
– Jag hade det lite tufft med en axel och det satte sina spår. Jag är i stort behov av att få bra förberedelser, det blev väl lite stolpe ut den här säsongen. Jag hoppas få göra om och göra rätt i år. Det svider fortfarande det som hände på VM och då är det bra att tänka på det som kommer på OS. Det är inte OS i sig jag tänker på utan mer hur jag ska ta mig dit och göra det så bra som möjligt på vägen, säger hon i intervjun.

Linn Svahn, skidor
210223 Linn Svahn of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during of the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0075

Sprintspecialisten är väldigt tydlig med att hon är ute efter upprättelse och stor revansch nu.
– Det skulle jag kunna tatuera in, ja inte i pannan för där ser du det inte, men på handen kanske. Det är klart att jag är sugen på att åka ett till mästerskap och göra det så bra som möjligt. Men det är inte nu man har fokus på att slåss om medaljer och guldet utan nu gäller det att göra jobbet för att vara förberedd att köra om det, säger svensken som redan är uttagen till OS-truppen av Sveriges olympiska kommitté, SOK.

Dela artikeln för att stötta Linn Svahn inför OS-säsongen!

LÄS MER: Svenska landslagsåkaren avslutar nu karriären – efter hemska mardrömmen: ”Det har varit tufft”

Få våra nyhetsbrev!