Legendarens hårda varning till Stina Nilsson – efter stora skidskyttebomben: ”Då har hon inte en chans”

Stina Nilsson har bytt till skidskytte.
Nu varnas hon – av superlegendaren Ole Einar Björndalen
– Om hon ska vara på pallen eller liknande så måste hon upp på nivå skyttemässigt, säger han.

Stina Nilsson droppade, för snart en månad sedan, en av svensk vintersports största bomber någonsin. Superstjärnan meddelade då att hon väljer att avsluta sin längdkarriär, för att i stället satsa på skidskytte.

Varningen från legendaren

Sedan dess har åsikterna kring huruvida beslutet var rätt eller inte varit många. Såväl nya konkurrenter, ledare som profiler har dessutom gett sina tips till Nilsson för maximal utdelning.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses tränaren Jean-Marc Chabloz ge instruktioner till Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 7 april 2020 i Östersund. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Nu ger sig även Ole Einar Björndalen in i debatten. Han är precis som många övertygad om att det är skyttet som är nyckeln för att Nilsson ska lyckas i sin nya sport.

”Det är inte en chans”

Han menar att det blir helt avgörande.

– Om hon ska vara på pallen eller liknande så måste hon upp på nivå skyttemässigt. Hon vinner inte första säsongen med två bom på tio skott. Det är inte en chans. De som åker fort skjuter ned mot noll (bom) och de skjuter extremt snabbt, säger Björndalen till norska TV2, enligt Expressen.

Stina Nilsson, skidskytte
191227 Stina Nilsson of Sweden during a press event ahead of Tour de Ski on December 27, 2019 in Lenzerheide. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Björndalen ser dock positivt på svenskans framtid.

– Jag är övertygad om att hon i OS om två år kan göra bra placeringar om hon gör saker och ting rätt. Om två år kan hon vara en bra skytt om hon har talang och en bra tränare, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!