Legendaren Johan Olsson bryter med landslaget: ”Det är lite anmärkningsvärt”

Det har stormat kring det svenska skidlandslaget den senaste tiden.
Senaste nyheten: legendaren Johan Olsson kommer inte fortsätta i sin roll.
– Så är det, det kan jag bekräfta, jag kommer inte ha något med svenska landslaget att göra, säger han till SVT.

Den gångna säsongen har skidlegendaren Johan Olsson haft ett teknikansvar för det svenska landslaget.

Johan Olsson, skidlandslaget
180508 Johan Olsson, ny tränare för herrar, under presskonferens anordnad av Svenska skidförbundet den 8 maj 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Efter säsongens slut har det dock varit oklart om det skulle bli en förlängning. Enligt Olsson så fick han aldrig någon återkoppling från förbundet förrän nya landslagschefen gjorde det nyligen.
– Om ingen har pratat med en över huvud taget, i maj, så förstår man att man inte är en del av framtidsplanerna. Så är det, det kan jag bekräfta, jag kommer inte ha något med svenska landslaget att göra, säger han till SVT Sport.

”Har haft en konsultroll”

Landslagschefen Anders Byström:
– Vi har pratat i veckan här senast, vi har haft lite kontakt via telefon och sms. Vi har pratat lite om hur han har haft det sista året. Både jag och Daniel (landslagschefen Fåhraeus) kom in sent i den här processen så det är möjligt att någon skulle ha pratat med honom tidigare, säger han till SVT.

Olsson tycker ändå det är märkligt att förbundet inte haft någon ordentlig utvärdering med en ledare i organisation kring landslagsåkarna.
– Jag har haft mer som en konsultroll och haft väldigt få dagar i mitt avtal. Jag har förståelse för att det hamnar lite mellan stolarna på det sättet att man formaterat om tjänsterna, ansvaret har delats ut och tagits över av andra. Men jag kan samtidigt tycka att det är lite anmärkningsvärt att man inte tar upp en utvärdering med någon som jobbat ganska nära A-landslaget, säger Johan Olsson.