Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Landslagsstjärnan pratar ut om sin diagnos: ”Jag vill uppmuntra unga”

Jon Olsson är en av Sveriges största profiler inom skidsport och är ett stort namn inom friåkning. Nu väljer 34-åringen att gå ut och öppet tala om sin diagnos ADHD för att dela med sig om hur det har påverkat hans liv.

För det har varit fler fördelar än nackdelar, erkänner skidstjärnan.
– Det är många unga som känner skam, men inte jag. Det är klart att det finns negativa sidor, men för mig är de positiva fler. Jag är själv ganska stolt över att ha ADHD och jag vill uppmuntra unga människor att titta på mig. ADHD gör att jag jobbar hårt och går in för saker till 110 procent. Jag har nått framgång inom flera olika områden och gör saker som jag bara drömde om som liten, säger Olsson i sin vlogg, som ni kan se här nedanför.

De stora problemen med ADHD har varit främst sömnen men även sociala svårigheter för Olsson. I sociala sammanhang har svensken känt sig allt för egoistisk genom att bara prata om sig själv och inte lyssna på andra.
– Jag har lärt mig att stoppa mig själv. När jag är på en middag så säger jag nej till mig själv ungfår 70 procent av de gångerna jag vill säga något och säger istället till mig själv att fråga andra vad de tycker, säger han,

Senaste halvåret har Olsson tagit medicin för att hantera sina sömnproblem bättre och få mer energi på dagarna.
– De (medicinerna) hjälper mig att ha mer kontroll för att jag är ganska slarvig.

LÄS MER: Thomas Wassbergs rakryggade protest – som hyllades av alla svenskar.

Se Jon Olssons inlägg om ADHD i sin personliga vlogg här:

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.

 

Läs mer om...